Poate că nu există în ţară o altă organizaţie PNL mai zbuciumată ca cea de la Dolj. Din ’90 asistăm la dispute, răsturnări de situaţii, certuri sau împăcări, pe cât de spectaculoase pe atât de inutile. Şi asta în timp ce ceilalţi competitori politici îşi văd de drumul lor, punctând de fiecare dată când au ocazia să o facă.

„O stafie umblă prin Europa – stafia comunismului” spunea în februarie 1848 celebrul cuplu Karl Marx – Friederich Engels în deschiderea insipidului dar ulterior devenit celebru Manifest al Partidului Comunist. Parafrazându-i pe cei doi, aş spune că iată, o nouă stafie bântuie prin PNL.

Şi aşa cum comunismul ne-a fost băgat pe gât cu forţa nu doar nouă românilor ci şi altor popoare, tot aşa s-au găsit încă o dată unii care să vină de pe aiurea şi să ne explice ce este bun pentru PNL.

Evident, în argumentaţiile lor apar şi cifrele menite să ne ajute să înţelegem mai uşor însemnătatea majorităţilor şi dictatura democraţiei.

Astfel, aud că douăzeci-şi-ceva de primari din totalul de 23 susţin prin semnătură instalarea stafiei. Ce înseamnă asta, 21 din 23 ? Păi, mă-nţelegi, avem majoritate, dar nu oricum, ci d-aia ceauşistă, de peste 9o %, adică o majoritate de care dacă nu ţineţi cont v-o băgăm pe gât, să vă fie clar, ‘ra-ţi ai dracului … Hm, las la o parte felul în care s-a obţinut semnătura unora dintre primari, care mie îmi aduce aminte de felul în care s-a făcut cooperativizarea. Dar nu pot lăsa la o parte că printre cei 21 de primari sunt unii care au fost bătuţi la vot în localităţile lor ba de PSD ba de PD, iar unii dintre ei – chiar aşa, primari fiind – nu au reuşit să obţină nici măcar celebrul 5 %, care elevului îi asigură trecerea clasei, iar politicianului îi asigură trecerea baremului politic.

Şi atunci cum rămâne cu majoritatea anterior invocată ? Eu cred că dacă în loc să invocăm majoritatea am invoca bunul simţ, s-ar face linişte. Şi atunci poate am incerca să observăm care nu sunt obiectivele şi cum le putem atinge.