Fără îndoială, una dintre realizările de marcă ale Guvernului PDL & PSD rămâne cantitatea mare de miniştri care au călcat strâmb, într-un interval de timp foarte scurt.
Iată de ce mi se pare necesară o paralelă între atitudinea lui Băsescu faţă de guvernul Tăriceanu şi respectiv cea faţă de guvernul pesedisto-pedist.
Între noi fie vorba, pe lângă actualii miniştri, lista miniştrilor liberali afectaţi de furia tovărăşească a lui Băsescu mi se pare acum ca lista de copii care au spart geamurile şcolii jucând fotbal în curta şcolii.
Să ne aducem aminte: primul căzut la zar, a fost Teodor Atanasiu, pe atunci Ministru al Apărării. Care a fost problema ? Aproximativ niciuna, în memoria colectivă a rămas doar o pâră a dnei. Adriana Săftoiu – pe atunci consilier prezidenţial , între timp parlamentar liberal – adresată Parchetului Militar şi finalizată cu NUP, adică neînceperea urmăririi penale. Totuşi, ministrul Atanasiu a rămas suspendat, şi după ştiinţa mea, nimeni nu i-a mai cerut scuze, nici dna. Săftoiu, nici dl. Băsescu.
Următoarea ţintă a supărării prezidenţiale a fost Paul Păcuraru, Ministrul Muncii. Domniei sale i se reproşa faptul că fiul său face trafic de influenţă şi că încearcă să obţină contracte uzând de numele tatălui. Acuzaţia oficială adusă ministrului a fost de luare de mită. După câteva zile de discuţii şi dezbateri şi dl. Păcuraru i-a urmat colegului Atanasiu pe lista miniştrilor liberali suspendaţi de Băsescu, lăsând în urmă nenumărate speculaţii.
Nici ministrul justiţiei Tudor Chiuariu nu i-a scăpat Băsescului, chiar dacă acestuia nu a prea avut ce să îi reproşeze. Dacă îmi aduc bine aminte, cea mai gravă acuză prezidenţială era că „dl. Chiuariu este un tânăr mafiot obraznic”. De atunci şi până acum nu am aflat nimic nou, nici măcar despre aşa-zisa implicare a fostului ministru în activităţi mafiote.
Mda, urmează pe listă şi Decebal Traian Remeş. Cred că mai interesant decât scena caltaboşului este că dl. Remeş s-a născut într-o localitate care se numeşte … Băseşti. Sigur, asta este mai puţin important şi probabil că lui Remeş îi va fi imposibil să se mai desprindă de eticheta „caltaboş” care i-a fost aplicată de nefericita întâmplare petrecută în comun cu Ioan Avram Mureşan. Cum-necum şi dl. Remeş îngroaşe la rândul său, echipa miniştrilor în funcţie suspendaţi de preşedintele Băsescu.
De ce fac acest inventar ? Pentru că în ultimele luni, dacă Băsescu ar fi fost corect şi cinstit ar fi trebuit să producă suspendări de miniştri pe bandă rulantă. Care ? Păi hai să vedem, măcar câteva cazuri:
Despre Monica Iacob Ridzi s-a scris aşa de mult în ultimele zile, încât nu am să o mai fac şi eu. Îmi permit să o instalez prima pe lista celor care ar putea fi suspendaţi. Desigur, cu condiţia ca Băsescu să vrea asta.
Nici dl. Nicolae Nemirschi nu trebuie să lipsească din topul miniştrilor care pot fi suspendaţi. Alocarea a sute de mii euro pentru publicitate în contracte dubioase într-o perioadă în care guvernanţii clamează pe toate căile austeritatea este nu doar o dovadă de dezinteres pentru banii publici ci şi un subiect de cercetare. Penală.
Lista nu poate fi completă fără a adăuga miniştrii guvernului Boc aflaţi în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate: Adriean Videanu – pentru afacerile cu borduri, Vasile Blaga – pentru ceva speculaţii la bursă, Cătălin Predoiu – pentru unele incompatibilităţi, Dan Nica – pentru deficienţe în declaraţia de avere şi cu voia dvs., ultimul pe listă, Radu Berceanu – nu se ştie pentru ce.
Iată deci, dacă mai era nevoie că Preşedintele nu este în niciun caz un luptător împotriva corupţiei ci unul dintre cei care, alături de alţii fac eforturi de a ascunde mizeria sub covor. Cât timp oare ?
Uitati aici articol despre cine e si ce face acest Enea, degeaba vreti sa-l aparati, domnule Buzatu
Liberalii au „ars“ tabăra de la Calafat
http://www.gds.ro/Actualitate/2009-07-01/Liberalii+au+%E2%80%9Ears%E2%80%9C+tabara++de+la+Calafat
ApreciazăApreciază
Nu am nici cea mai mică intenţie de a îl apăra pe Cosmin Enea. Am citit articolul din „Gazeta de Sud”, cunosc şi personajele principale, începând cu Adrian Luşcă şi terminând cu Cosmin Enea. Cu referire la asta, am să vă rog să aveţi puţintică răbdare, şi să citiţi articolul pe care îl voi posta mâine. Vă mulţumesc.
ApreciazăApreciază
Nu stiu ce sa mai cred. Este adevarat ca acel Enea a fost numit presedinte al PNL Dolj? De mai mare rusine nici ca putea fi vorba. Vorbiti de corupti si de protectorii lor dar nu puteti sa aratati ca Enea este acuzat de acte de coruptie, trafic de influenta si instigare la fals si uz de fals.
ApreciazăApreciază
Păi haideţi să luăm lucrurile pe rând.
În primul rând, Enea nu a fost numit Preşedinte al PNL Dolj. Ştiu că prietenii săi au făcut astfel de afirmaţii, dar nu sunt adevărate. Cel puţin până în clipa de faţă, preşedintele nu este schimbat, şi dacă vreţi o părere personală, nici nu va fi schimbat. Mai mult decât atât, „acel Enea” cum îi spuneţi dvs. nu mai este nici măcar vicepreşedinte, întrucât acum câteva luni a demisionat din această funcţie.
În al doilea rând, nu pot să arăt că Enea este acuzat de acte de corupţie, trafic de influenţă, etc., pentru că nu cunosc nimic despre aceste lucruri. În schimb pot să scriu pe blog despre felul în care văd eu lucrurile şi asta voi face, inclusiv despre Enea sau despre alţii. Vă recomand deci să urmăriţi următorul meu articol, prpbabil mâine.
ApreciazăApreciază
Am citit mai multe articole in care grupul Enea – Mogos – Calangiu este acuzat de coruptie si multe licitatii trucate. Cei amintiti se apara si spun ca sunt articole scrie la comenada dvs. Ce aveti de spus?
ApreciazăApreciază
Am citit şi eu multe articole pe această temă şi nu doar în Gazeta de Sud, ci şi în Ediţie Specială, Cuvântul Libertăţii, sau alte publicaţii locale. Referiri la cei trei s-au făcut şi în presa centrală, cred că în Evenimentul Zilei, Adevărul, Cotidianul, poate şi altele.
În acest context, a face afirmaţia că eu, Horaţiu Buzatu am puterea de a comanda articole în atât de multe publicaţii din Craiova şi din ţară, reprezintă după părerea mea o dovadă de evidentă prostie.
Pe de altă parte, vreau să subliniez că nu am întâlnit nicăieri în spaţiul public o afirmaţie clară în acest sens. Este adevărat, am întâlnit afirmaţia printre comentariile care – inevitabil – însoţesc articolele publicate, dar nu am nicio dovadă că acele comentarii aparţin persoanelor citate de dvs.
ApreciazăApreciază
Acum 4 – 5 ani, campania electorala a Aliantei Dreptate si Adevar s-a bazat pe lupta impotriva coruptiei. Cu ce ne-am ales din asta ? Iar dvs. dle. Buzatu, ce ati facut timp de patru ani pentru ca in Romania sa fie mai putina coruptie ?
ApreciazăApreciază
Nu este corectă o astfel de viziune. Mi se pare ca dvs. încercati să acreditaţi o idee de tipul „corupţii lor sunt mai corupţi decât corupţii noştri”, iar asta nu e normal, nu credeţi ?
ApreciazăApreciază
În nici-un caz nu vreau să iau apărarea vreunui corupt. Cu riscul de a mă repeta, voi preciza încă o dată că ideea mea în articol a fost de a scoate în evidenţă dubla măsură folosită de Băsescu în tratarea corupţiei din România. Dacă mă gândesc bine, Băsescu chiar aplică ideea enunţată de dvs.: corupţii PD-işti sunt cei mai puţin corupţi sau chiar victimele unor înscenări.
ApreciazăApreciază
Cu un ministru al Justitiei mostenit de la guvernarea Tariceanu este explicabil cine-i apara si cine se bucura de anumite avantaje chiar daca e partid in opozitie. Chiar nu va este rusine cu un Remes corupt si cu un fost ministru Pacuraru care se masturbeaza pe net?
ApreciazăApreciază
Poate nu am fost explicit, dar nu mă bucură nici-un ministru corupt, după cum nu mă bucură nici-un fel de corupt, indiferent pe ce poziţie se găseşte: ministru, parlamentar, consilier judeţean, primar sau ştiu-eu ce altceva. Dimpotrivă, cred că acest flagel obligă la subdezvoltare pentru că omoară libera iniţiativă, distruge concurenţa şi permite acumularea de averi fără plata impozitelor legale. Deci, nu mă bucură nici-un corupt. Ideea mea în articol a fost de a scoate în evidenţă dubla măsură folosită de Băsescu în tratarea corupţiei din România. Mi-ar fi plăcut să îl văd reacţionând în cazul Ridzi cu tot atâta vehemenţă ca în cazul Noricăi Nicolai.
ApreciazăApreciază