Se pare că o comisie de anchetă parlamentară este mai eficientă decât ne-am fi aşteptat. În cazul lui Monica Iacob Ritzi lucrurile s-au mişcat foarte bine: de la relatările de presă şi până la înfiinţarea comisiei nu au fost decât câţiva paşi. Apoi, cu toată zbaterea şi împotrivirea PDL-iştilor, ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat, iar comisia a recomandat începerea urmăririi penale.

Nici dna. Udrea nu se simte mai bine, deşi cumpăratul de perdele la suprapreţ nu pare a fi decât o găinărie modestă comparativ cu milionul de euro delapidat de dna. Ritzi. Totuşi, să nu uităm că lansarea doamei în politica românească s-a făcut la doişpe noaptea, de mână cu Băsescu prin nu-ştiu-ce-cârciumă din capitală, dânsa confirmând ulterior prin utilizarea mopului prin şcoli, promovarea cârnaţilor prin festivaluri şi nu în ultimul rând, croşetarea de ciorapi de lână, în direct. Aşadar, după un astfel de debut, ciordeala la perdele nu poate fi altceva decât o încununare a unei cariere politice pline de succesuri.

Dar iată că lucrurile nu se opresc aici şi următoarea rufă murdară din guvernul dlui. Boc se pregăteşte să apară în faţa opiniei publice: Ministrul Transporturilor. Spun asta pentru că dacă numai jumătate din ce relatează presa despre felul în care dl. Radu Berceanu – prin una din firmele sala – a reuşit să fie furnizorul societăţilor din propria sa subordine este adevărat, atunci nu doar comisia de anchetă parlamentară va avea de lucru ci probabil că şi Administraţia Penitenciarelor.

Nu pot încheia înainte de a face şi un pronostic despre cine se pregăteşte. Aşa că hai să facem efortul de a ne aminti un subiect rămas în coadă de peşte: dl. Adriean Videanu şi eterna lui poveste cu borduri. Acum câteva luni, dl. ministru pedelist ne explica ba că nu există niciun dosar, ba că de fapt există, dar că nu este un dosar penal ci numai unul civil, etc.

Oare s-a copt destul ?