Ca de obicei după ideile expediate de Băsescu în dezbaterea publică, societatea se împarte în două părţi: unii care sunt de acord şi susţin ideea (sau ideile) şi alţii care nu sunt de acord şi se consumă peste poate pentru a-i demonstra inutilitatea, inoportunitatea, etc. Din această perspectivă nu este nimic nou, ideea preşedintelui de a legaliza prostituţia a împărţit opinia publică în păreri „pro” şi „contra”. În ce mă priveşte, fac evident parte din cea de a doua categorie.

Nu vreau aici şi acum să înşir motivele pentru care am această opţiune, cred că în aceste zile, dezbaterile pro sau contra vor abunda în argumentaţii şi nu vreau să mă alătur acestora.

În schimb aş vrea să mă leg de un aspect mai degrabă organizatoric pe care l-am sesizat în documentul elaborat de comisia prezidenţială şi prezentat opiniei publice cu atât de multă preţiozitate …

Astfel, ca soluţie la problemele ridicate de practica prostituţiei în România, autorii propun cum deja bine ştim, legalizarea acesteia. Dar cum ? Ei bine – şi aici citez din documentul prezidenţial ! – „prin înfiinţarea de către autorităţile publice a unor … centre de specialitate, în care femeile să poată practica sex comercial.”

Închei citatul şi privind către viitorul pe care ni-l hărăzeşte Băsescu, mă gândesc cum vor organiza autorităţile publice primele bordeluri româneşti de după război.

Vor fi pe lângă Consiliul Judeţean sau pe lângă Primărie ? Să vezi zbatere şi dezbatere prin coaliţie când se vor certa Prioteasa cu Solomon pe şefia bordelului local …

Sau vor fi sub forma unui serviciu deconcentrat ? Poate este mai corect aşa, iar după alegerile parlamentare, noua majoritate vine şi schimbă prefectul, şeful inspectoratului şcolar judeţan, directorul ISCIR-ului şi neapărat matroana bordelului. Pe urmă începe şi scandalul, căci noua matroană nu va ţine cont că angajatele (şi angajaţii) sunt funcţionari publici şi va vrea să facă angajări pe criterii politice, după cum vor dicta interesele de partid …

Nu în ultimul rând, va trebui să mai avem în vedere şi cheltuielile pe care le va presupune înfiinţarea stabilimentului, pentru că dincolo de sediul cel nou, dotat cu aparatură şi lubrifianţi, vor trebui telefoane de serviciu – roz, bineînţeles, automobil pentru şefă, şi încă unul, cu perdeluţe la locurile din spate, pentru clienţii cu dare de mână. Iar pentru ridicarea profesionalismului angajaţilor vor trebui organizate deplasări la congrese de specialitate precum şi excursii tematice în Olanda şi Tailanda.

Mda, nu ar mai rămâne decât de stabilit care va fi ministerul sub care să funcţioneze reţeaua naţională de bordeluri şi aici cred că Ministerul Turismului poate fi avut în vedere căci dna. Ministru Udrea va şti să exploateze cum se cuvine o astfel de oportunitate. Nu ar fi rău nici Ministerul Tineretului și Sportului, ştiut fiind că îndeletnicirea este considerată de mulţi a fi un sport. Dar indiferent cum, decizia îi va aparţine tot primului ministru. Sper doar ca bordelurile să nu ajungă sub tutela Ministerului Educaţiei. Ar fi prea de tot !