Deşi încă se lasă aşteptată, candidatura lui Oprescu pare pentru toată lumea din ce în ce mai sigură. Semnale foarte puternice în acest sens vin din toate direcţiile. Astfel, aflăm că Miron Cosma s-a hotărât să îl susţină pe Oprescu. O firmă de care nu am mai auzit, dar specializată în elaborarea de sondaje anunţă că 40 % din bucureşteni vor un preşedinte independent. Aceiaşi firmă îl şi plasează pe Oprescu în faţa lui Geoană în opţiunile bucureştenilor. Zvonurile privind schimbarea lui Geoană cu Oprescu prin decizia conducerii PSD, abundă atât în presă cât şi prin şedinţele de partid. Însuşi Ion Iliescu priveşte cu îngăduinţă zbaterile tuturor, sperând în secret că va reuşi măcar în ceasul al XII-lea înlocuirea prostănacului. Nu în ultimul rând, îl vedem pe Cosmâncă care nu mai aşteaptă şi a trecut deja la organizarea atât de necesară competiţiei.

În termeni militari, ce se întâmplă acum este o „pregătire de artilerie”, menită să creeze cele mai prielnice condiţii „atacului” propriu-zis, adică anunţul oficial al candidaturii, odată cu intrarea candidatului în competiţie.

În ce mă priveşte, am câteva certitudini şi câteva dubii.

La certitudini aş trece (1) candidatura lui Oprescu, (2) o campania spectaculoasă şi (3) locul IV în competiţie. Dintre dubii, cel mai mare este că nu-mi dau seama cui va folosi candidatura dlui. primar general: lui Băsescu, care în acest fel scapă de Geoană, deci de candidatul celui mai puternic partid din ţară ? lui Antonescu, care astfel nu va mai avea probleme în a accede în turul II al alegerilor şi deci de a câştiga competiţia cu Băsescu ? sau poate chiar lui Oprescu care nutreşte speranţa reeditării succesului din alegerile locale ?