Iată că după o perioadă interesantă, în care am avut parte de un spectacol politic complex, eternul Boc şi-a prezentat cabinetul. Nu vreau să fac comentarii pe subiect, sunt alţii care o vor face cu prisosinţă.

Totuşi, doi dintre noii miniştri merită o atenţie specială pentru că amândoi au fost miniştri din partea PNL şi în cabinetul Tăriceanu. Este vorba de Sebastian Vlădescu şi de Cătălin Predoiu. Cred că nimeni nu are vreo îndoială: prezenţa celor doi în cabinet a fost dictată de Băsescu. Predoiu nici măcar nu este la prima abatere. El a mai jucat rolul independentului şi în primul guvern Boc, cel făcut în comun cu PSD-ul.

Aşa că nu pot să nu mă gândesc la participarea PNL din guvernul propus după alegerile din 2004: Mona Muscă la Cultură, Gheorghe Flutur la Agricultură, Mihai Răzvan Ungureanu la Externe, Ionuţ Popescu la Finanţe, Mircea Cinteză la Sănătate … Chiar şi la celebra restructurare din 2007, mai apar Dacian Ciolş la Agricultură şi Lazăr Comănescu la externe.

Întâmplător sau nu, acum sunt cu toţii apropiaţii preşedintelui: Ungureanu a fost numit şeful SIE, Comănescu a devenit ambasador în Germania, Cioloş tocmai şi-a luat în primire funcţia de Comisar european, Predoiu şi Vlădescu sunt din nou miniştri, iar ceilalţi se regăsesc oricum în ierarhia fostului Partid Democrat …