Prin noua lege a uninominalului şi în urma demisiei câştigătorului din 2008, duminica viitoare vom avea o premieră electorală în România: Alegeri parlamentare anticipate în Colegiul I – Bucureşti, rămas fără reprezentare parlamentară. Da, este acelaşi colegiu în care cadidează acum Radu Stroe vs. copilul lui Prigoană.

Dar este interesant de adus aminte ce s-a întâmplat în precedenta competiţie electorală pentru Parlament, din noiembrie 2008.

Ei bine, mandatul l-a câştigat Bogdan Olteanu. Totuşi, rezultatele consemnate de BEC au fost următoarele: pe locul I, Gheorghe Groza de la PD-L, care a obţinut 33,97 % şi 4.828 de voturi. Pe locul II, o doamnă Mihaela Anton, de la PSD: 29,42 % şi 4.182 de voturi. Cel de al treilea, câştigătorul, după cum spuneam mai devreme, Bogdan Olteanu care a obţinut 26,68 % şi 3.793 de voturi. Aşadar, PNL nu a avut parte de o susţinere teribilă, ci dimpotrivă, s-a clasat pe locul III, după reprezentatntul PSD şi după reprezentantul PD-L (de care nu am auzit decât că ar fi fost pe vremuri primar FSN de sector).

Aşadar, este de aşteptat ca această nouă rundă electorală să nu fie un galop de sănătate pentru PNL, cu tot plusul de calităţi de care dispune Radu Stroe.

Reclame