Dacă astăzi este 7 februarie – şi este ! – înseamnă că Băsescu a câştigat alegerile acum mai bine de două luni.

Cu toate astea, ieri seară trecând prin oraş dinspre Craioviţa către centru, ce-mi este dat să văd taman în intersecţia de la Billa ? Băsescu, pe un panou publicitar, cu capu-jos. Întreb şi eu pe unu-altu, de când datează comedia şi aflu că Băsescu tronează pe panoul cu pricina – normal ! – încă din campania electorală, doar că atunci stătea şi el ca omu’ – cu capu-n sus.

Privind cu nesaţ imaginea se nasc unele întrebări:

Pe banii cui stă expus panoul publicitar al preşedintelui în exerciţiu ? O fi ea criză, dar nu pot să cred că firma de publicitate nu a avut comenzi pentru panoul respectiv, timp de mai bine de două luni.

Cine s-o fi ocupat de montaj ? Este evident aici s-a muncit, cineva a trebuit să demonteze prelata tipărită din poziţia originală, pentru a o monta răsucită, aşa cum se vede în imaginea de faţă.

Indiferent care sunt răspunsurile la întrebări, un lucru este clar: aşa cum stă cu capul în jos, amintind de Mussolini, Băsescu ne dă şi speranţe de mai bine, nu doar de mai rău. Măcar în intersecţia de pe Severinului, s-a făcut dreptate.