Auzii de la prietenu’ Nicu Fota că subprefectu’ de Dolj luă de la stat vreo 57.000 roni, sub formă de daune morale, pentru că odioasa guvernare precedentă l-a stresat şi l-a insultat. Ţinând cont că a primit purcoiul de bani chiar înainte de Paşte, hai să facem nişte calcule simple şi să ne gândim la ce a pus domnu’ Ciobotea pe Sfânta Masă, acu’ de Paştele ce trecu adineaori.

Păi, dacă socotim că mielu fu doişpe lei kilu, asta înseamnă că dreptcredinciosul Ciobotea avu parte la masă de aproape 5 (cinci) tone de miei. Sau cinci mii de kile cum se mai spune. E drept că aici intră şi blăniţele necuvântătoarelor, nu mai puţin de 600 (şase sute) de unităţi, dacă suntem de acord că miei nu au fost nici prea graşi, nici prea slabi.

Dar dacă domnului şef nu-i place carnea de miel ? Hai să socotim în brânză. Păi după cum ştiu şi cei mai săraci elevi din clasele primare, cinzeşapte de mii de roni dempărţiti la vreo treij de lei pă kil şi ajungem la aproape două mii de kile de brânză. Nu mai zic nimic, dar cred că putea să-şi pună şi-n cap. Sau să înceapă o afacere cu brânză, en-gros.

Ce mai trebuie ? Pâine ? Aici socoteala e simplă: din 57.000 roni, vine vreo 57.000 de pâini. Adică, dacă vroia, dom’ subprefect putea da câte o pâine la tot Băileştiul, şi tot îi mai rămânea. Cum câtă ? Păi cât să mai dea câte o pâine de suflet de om, de la Calafat până la Dăbuleni, cum mergi cu Dunărea în stânga şi judeţul în dreapta.

Să ne trăieşti dom’ subprefect !