De acum s-a stabilit. Legea lui Boc care ar trebui să restabilească echilibrul bugetar (nu râdeți, chiar așa se numește) s-a votat de către o largă majoritate, iar drumul ei către Monitorul Oficial și deci către aplicare nu mai poate fi oprit.

Rămân totuși cu o mare nelămurire: cum de a fost posibil ca după scandalul până la cer din perioada precedentă, să rezulte consensul de astăzi. Săptămâna trecută, opoziția încă mai certa puterea pentru incompetență, indolență, etc. Astăzi ? Consens ! Ieri ? Unanimitate în comisii !

A, și încă ceva !

Diminuarea de 25 % se va aplica asupra salariilor, soldelor, indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale ale personalului plătit din fonduri publice. Se mai adaugă la cei loviți și personalul trimis în misiune permanentă sau temporară în străinatate, precum și personalul didactic, angajaţii din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dar și suma forfetară destinată saalrizării angajaților din birourile parlamentare. Nu se spune nimic însă despre indemnizațiile parlamentarilor. Așa cum se prezintă mai sus, eu înțeleg că aceștia nu vor fi afectați.

Știe cineva mai multe ?