Între gogomăniile promovate de Partidul Domnului Băsescu, cea produsă pe plan local de Mărinică și Ai Lui riscă să treacă neobservată. Lumea este preocupată de lucruri serioase, precum creșterea sau descreșterea TVA-ului, candidatura lui Dan Diaconescu sau chiar de inundațiile moldovenești asezonate de Elena Udrea cu pantofi cu toc, sau după caz, cu biciclete cadorisite poporului.

Iată de ce, eu cred că avem datoria să nu trecem peste acțiunea încropită de organizația locală a Partidului care l-a pus pe Băsescu în funcția de Președinte al României, iar pe Antonie Solomon în funcția de Primar al Craiovei.

Despre ce este vorba în acțiune ? Hm, despre o scrisoare ! Dar nu de orice fel, ci una care poartă antetul Instituției Primarului Craiovei și care ieri (marți, în zi de 13) s-a găsit în majoritatea cutiilor poștale ale craiovenilor.

Legat de asta, aș spune că scrisoarea lu’ domnu’ vice conține un număr egal de inepții, minciuni și lăudăroșenii, din care voi da câte un exemplu.

Zice așa: „Din această toamnă, vor demara cu cofinanțare de 50 % de la Uniunea Europeană lucrările pentru construirea unui Centru Multifuncțional de Expoziții, în zona fostului târg de săptămână.” Iată deci, un exemplu clar de acțiune stupidă, prostească. Un centru de expoziții nu se face pe coclauri ci dimpotrivă, într-o zonă de prim rang a orașului, iar clădirea și acțiunile ce vor fi găzduite devin emblemă a orașului. Așa se întâmplă la Frankfurt, Geneva, Milano, Lyon … Să îi rugăm pe edili să se inspire de la târgurile europene cu tradiție și apoi să vorbească ! La fel de stupid a fost acum un an de zile construirea unui … Centru Multifuncțional de Expoziții, de către Camera de Comerț, prin spatele garajelor RAT-ului. Știe Primăria câte manifestări s-au făcut acolo într-un an ? Vă spun eu: una, iar din punct de vedere financiar, toată povestea a devenit un dezastru. Tot la inepții aș adăuga și investirea a 95 de milioane de euro în două pasaje în centrul Craiovei, pentru descongestionarea traficului, cică. Păi traficul din Craiova are nevoie de disciplinare și de parcări, nu de pasaje de 100 de milioane. În douăzeci de ani, numărul de vehicule din oraș s-a mărit de douăzeci de ori, dar parcările din oraș sunt tot alea, de pe vremea când primar era Vasile Bulucea, din partea PCR.

Mai departe, iată ce mai găsim: „Am susținut dezvoltarea infrastructurii publice din zona fabricii Ford, cu scopul de a asigura toate facilitățile pentru demararea cât mai rapidă a producției și crearea cât mai multor locuri de muncă.” De această dată, avem o minciună, și încă una sfruntată. Primăria nu a făcut nimic pentru infrastructura din zona fabricii de automobile. NIMIC ! Ba mai mult decât atât, ministrul transporturilor, care este și coleg cu domnu‘ vice, anunța mai ieri-alaltăieri că din lipsă de bani, investiția șoselei de centură Craiova Sud a fost stopată. De prisos să mai adaug că respectiva șosea urma să lege fabrica de automobile de actuala șosea de centură, în zona Aeroportului Craiova și era menită facilitării transportului autovehiculelor produse în fabrică.

Iată și al treilea exemplu, de astă dată de lăudăroșenie: cică „se derulează proiecte de 84 milioane de euro ce privesc modernizarea rețelei de apă potabilă și de canalizare.” Asta ar fi interesant, dacă nu s-ar ști de către orice craiovean că furnizarea apei se oprește o zi pe săptămână de câțiva ani iar canalizarea rămâne încă un deziderat greu de atins pentru un procent însemnat de locuitori ai orașului.

În rest, ce mai rămâne ? Niscai „eforturi pentru continuarea investițiilor”dar și „cheltuirea cu chibzuință a banilor publici”. Lasă-ne, nene, că placa asta deja zgârie la urechi !

PS: Eu l-aș sfătui pe domnu’ vice să lase deoparte chestiuni la care nu se pricepe, precum infrastructura, investițiile și cofinanțările și să se ocupe de o treabă simplă: să scape orașul de țânțari, dacă poate.