Cu puțin timp în urmă, bietul Boc, așa mic și cu ochelari cum ni se arăta, juca rolul politicianului de dreapta, preocupat de valori tradiționale liberalismului. Ba chiar, ca să convingă oameni mai slabi de înger, preocupați doar de aparențe, a adăugat fostului Partid Comunist devenit Partid Democrat și sintagma „Liberal” ! Evident, argumentul liberalismului s-a folosit atât la șezătorile organizate de tanti Udrea, cât și la dezbaterile intelectuale în care vulpile prezentau găinilor rețetele politicianismului.

Sigur că autorii scenariului „PD – Partid de Dreapta” sperau să capete Oscarul Politicii românești. Ca să fie și mai convingători, l-au tuns pe Băsescu, cu nădejdea că nu mai semănă cu vreun diktator post-sovietic, apoi l-au machiat pe Boc de a crezut și el că se poate răsti la Videanu și în cele din urmă au pieptănat-o pe Elena Udrea cu cărare pe dreapta, ca argument suprem. Bine că nu le-a mers …

Ce a ieșit de aici ? Știm cu toții, deja se vede fără efort: haos legislativ, incoerență în finanțele țării, lipsă de organizare, etc. De aici și salrii micșorate, concedieri atât în sistem privat cât și bugetar, inflație, deficit, etc.

Dar, ca să fie tacâmul complet, gruparea de incompetenți ne mai adăugă ceva. Astăzi, cel mai însemnat dintre miniștri, însuși Boc-cel-Mic, costumat în cămașă violet ca să nu pățească vreun atac energetic, și umflat cu niscai sondaje pe la partid și un pic de osanale de la guvern, a ieși să înfrunte poporul pe șoseaua de centură ! Ce greșeală … Realitatea din teren s-a dovedit altfel, cu huiduieli și cereri de demisie.

Mda, toate bune ! În definitiv, huiduielile fac parte din manifestările comune … Ce face diferența, este reacția la huiduieli. Ori aici, din păcate pentru el și din fericire pentru noi Bocul a reacționat aidoma iluștrilor săi înaintași, Ceaușescu și Iliescu ! Da, da, pițifelnicul a dat vina pe Chilimani și pe moguli. Cică ăia au trimis huliganii, ăia, în frunte cu primarul sunt de vină, probabil împreună cu agenturile ! Mai lipseau din tabloul Bocului doar agenții lui Rațiu & Câmpeanu, care împărțiseră ciocolată Toblerone și blugi originali tuturor protestatarilor.

Of !