Băsescu, Boc și gașca de profitori care conduc România pun la cale un nou împrumut de la Fondul Monetar Internațional. Într-o lume normală, creditul este un instrument de creștere și de dezvoltare și din acest motiv, firmele care îl folosesc inteligent au succes. Spun asta pentru că o cerere cum este cea formulată acum de guvernanți ar fi – în mod normal – tratată cu refuz, pentru că cererea nu are o fundamentare economică și se bazează doar voința actualilor conducători de a rămâne la putere cu orice preț. Chiar cu prețul unui nou împrumut.

De fapt, FMI nu are nici-o treabă cu susținerea economiei românești sau cu promovarea unor obiective de care este nevoie. FMI nu dă bani pentru autostrăzi, ci pentru a acoperi deficitul bugetar, mărit de incompetență și hoție. FMI are aceiași atitudine pe care o au și cămătarii la negru: continuă să îl împrumute pe cel incapabil să-și plătească datoriile tocmai pentru a îl duce în situația în care tot ce muncește datornicul să ajungă în buzunarul cămătarului.

Ce-i mai grav, este că România se găsește deja în rolul datornicului terorizat de cămătar. Incapabili să redreseze economia națională pe care tot ei au ruinat-o, cu perspectiva clară de a înceta plățile salariilor și pensiilor, guvernanții apelează la cea mai proastă formulă cu putință: merg cu pălăria-n mână, tot la cămătar, sperând că mai primesc niște bani cu care să amâne deznodământul. De amânat s-ar putea întâmpla asta, dar procedura este o spirală extrem de periculoasă, pentru că nu va afecta doar viitorul imediat al României ci și planurile pentru viitorul mediu sau pe termen lung.

Și asta pentru că economia României, chiar dacă își va reveni, nu va mai produce pentru români ci pentru a plăti datoriile și dobânzile contractate de o gașcă de impostori al căror unic scop este de a râmâne la putere indiferent de costurile pe care le-ar plăti populația.

Termenul pe care și l-au propus cele două părți pentru debutul discuțiilor este luna octombrie a acestui an. Așadar, timpul care a mai rămas până atunci va trebui folosit pentru îndepărtarea de la putere a regimului Băsescu.

Reclame