Printre ideile imbecile care violează Codul Fiscal a mai apărut încă una: impozitarea nunților, botezurilor, chefurilor și sindrofiilor de tot felul. Autorul acestei gândiri fiscale (un distins deputat PD-L numit Gheorghe Ciobanu) nu a precizat dacă baza de impozitare va include și darul primit în plic de către miri, sau hăinuțele primite de copilul botezat, desigur după o evaluare executată de o comisie plătită din bani publici.

Dacă privim în spate, constatăm că ideea dlui. Ciobanu nu este singură, ci urmează celei propuse de un alt deputat PD-L, respectiv Silviu Prigoană. Acesta propunea sporirea veniturilor statului prin impozitarea curvelor din bordel, chiar dacă asta presupunea înființarea bordelurilor.

Oricum, cei doi nu sunt singuri. Șeful lor de partid, care este și șeful guvernului are și el viziuni despre ce și cum mai trebuie impozitat. Enumăr câteva: impozitarea tichetelor de masă, a drepturilor de autor, impozitarea în regim forfetar a hotelurilor, pensiunilor și restaurantelor, impozitarea excesivă aplicată celei de a doua sau a treia proprietăți, ba chiar și impozitarea veniturilor din dobânzi, probabil pentru a descuraja economisirea. Să mai amintim și impozitarea pensiilor, cu toate că admitem că pensia nu este un venit ci doar recuperarea unei sume de bani pe care salariatul a depus-o la Casa de Pensii în perioada lui activă.

Nota comună a acestor idei este lipsa de fantezie. Așa că nu mă pot opri să nu-l invit pe dl. Emil Boc să evalueze un nou tip de impozit: cel pe șpagă ! Dacă privim cu atenție către administrație, locală, județeană sau centrală, constatăm că se vorbește de sume extrem de consistente. În plus, șpăgarii nu ar mai sta tot timpul cu frica-n sân că vine DNA-ul să-i certe, ci dimpotrivă, s-ar destinde și ar imagina noi rețele de corupție dar care ar aduce noi și nesperate venituri la buget. Și poate că în acest fel șpăgarii și corupții ar fi considerați niște cetățeni de nădejde, care fac dovada unui înalt patriotism !

O să-mi spuneți că nu-i în regulă, că o astfel de măsură ar încuraja corupția. O să vă răspund cu argumentele lui dlui. Prigoană: „corupția există, nu avem ce face. Trebuie doar să o impozităm, că așa mai apucăm și noi ceva.” Evident, dânsul se referea la prostituție …

Reclame