Tot navigând pe net, am găsit un site foarte interesant, pe care mă bucur să îl semnalez și aici: o listă a indezirabililor din politica românească, care după părerea autorului (și a mea, de altfel) se găsesc în toate partidele.
Motivația este la rândul ei foarte interesantă, așa că o să-mi permit să citez:
„Mulți dintre cei de mai jos s-au plimbat între funcții publice, între partide, între sinecuri date cu mărinimie de șefii de partid pe care i-au pupat până mai ieri și poate că îi vor scuipa mâine. Alții au pierdut vremea prin parlament și funcții fără ca trecerea lor pe-acolo să lase ceva urme.”
Mai departe, autorul site-ului propune și o soluție:
„Societatea civilă trebuie să le ceară acestor oameni să facă un pas înapoi, să se retragă la vilele lor de la munte sau din străinătate, să-și poarte nestingheriți dar în decență, dacă sunt capabili, scumpele poșetuțe și mașinile cu cilindree nesimțită, obținute din comisioanele nesimțite de la contractele nesimțite pe care le-au făcut pe spatele bugetului României …”
Ideea nu este tocmai nouă. Înainte de alegerile din 2004, a mai existat o listă asemănătoare, alcătuită de Coaliția pentru o Guvernare Curată și de Societatea Academică Română. Ideea s-a reluat și în 2008. În ambele cazuri, pe listă s-au găsit candidați care colaboraseră cu Securitatea, care fuseseră găsiți în conflict de interese sau care nu-și completaseră declarațiile de avere.
Tot pentru alegerile din 2008 s-a implicat și Academia Cațavencu, care a publicat o „Listă a candidaților pătați”, întocmită cam pe aceleași criterii: traseism politic, colaborare cu Securitatea, declarații de avere lipsă.
După cum știm, alegătorii nu s-au lăsați influențați de sugestiile venite pe această cale și au ales în Parlament, de-a valma activiști ai fostului PCR, securiști dovediți, sau afaceriști dubioși. Ce a rezultat de aici, vedem acum: un Parlament slab, cu o majoritate subordonată Băsescului și total insensibil față de problemele cu care se confruntă România.
Dincolo de aceste considerații, lectura listei de indezirabili mi-a produs și o surpriză: județul Dolj este foarte bine reprezentat ! Patru dintre parlamentarii săi se regăsesc acolo, respectiv: Mihai Voicu – PNL, Gelu Vișan și Radu Berceanu – PDL, Mircea Geoană – PSD. La aceștia se adaugă – cum altfel ? – și primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, ridicând la cinci numărul politicienilor doljeni prezenți în lotul politicienilor indezirabili.
Dacă mă gândesc bine, cred că asta poate fi o explicație pentru starea în care se găsește județul nostru: lipsit de investiții majore, cu o infrastructură căzută, în coada tuturor clasamentelor …
Pe dascalu’ unde l-ai lasat? Dupa mine asta e un exemplu tipic… aici sunteti toti de vina – va plangeti pe forumuri in spatiul virtual dar la vot lasati niste idioti sa castige prin neprezentare… apoi va dati filozofi pe forumuri in timp ce betivii si dobitocii voteaza pentru voi. Cam oameni de calibrul asta meritati.
ApreciazăApreciază
Uite că a apărut și Dascălu pe listă …
ApreciazăApreciază
N-am parcurs eu lista cu atentie sau ….
Marinarul unde este ?
Cat aceasta lista nu incepe cu jigodia din fruntea tuturor relelor din aceasta tara este o …Kaka Maka …
ApreciazăApreciază
domnule buzatu sunteti ipocrit! ce ati facut dvs pentru judetul dolj cat timp ati fost parlamentar?
ApreciazăApreciază
Nu inteleg aluzia fata de Mircea Geoana in acest clasament,Mircea este un om diferit /corect si nu merita asta..faptul ca a fost furat ca in codru la alegerii nu inseamna ca e slab sau incompetent..a ramas si va ramane acel om care il stim..onesc/dedicat si corect.
ApreciazăApreciază
Domnului Adrian Stoica,
am citit raspunsul dumneavoastra, am preluat o parte din personajele sugerate de dumneavoastra pe care le uitasem, am mai adaugat si altele sugerate de alti comentatori si revin cu o clarificare pe care de altfel am introdus-o in loc de final, pe pagina respectiva de web. O redau integral aici mai jos, va multumesc pentru sugestii.
–––––––––––––
În loc de final! Am primit mai multe comentarii și sugestii, majoritatea bazate pe principiul “De ce cutare personaj și nu și celălalt!”. De ce Adriean Videanu și nu și Vasile Blaga? Explicația e simplă: nici mie nu-mi plac partidele, dar în mod realist, nu există Parlament fără partide. Nici unul dintre partidele de astăzi nu e format din călugări și fete mari. E nevoie de un Ponta pentru a salva ce se mai poate dintr-un partid social-democrat, e nevoie de un Antonescu pentru a salva un partid liberal, e nevoie de un Blaga pentru a salva ce se mai poate dintr-un partid care va trebui să-și caute o identitate, e nevoie de un Gyorgy Frunda pentru a mai putea salva ce se poate din UDMR. Doar în acest mod epurate și salvate, partidele respective ar mai putea forma un Parlament în care cândva, peste mult timp, românii ar mai putea avea încredere.
Nu mi-am propus să ofer nicicui explicații privind criteriile pentru care au fost selectați cei de mai sus. Pentru o mare parte din ei am și explicațiile dar nu acelea contează acum. Contează mult mai mult dacă partidele vor conștientiza că numai printr-o schimbare radicală, clasa politică ar putea îndrăzni să spere că românii ar mai putea avea încredere în ei.
ApreciazăApreciază
Lista imi pare anemica ,si foarte selectiva in sensul ca este saraca la modul absolut la capitolul reprezentanti ai actualei puteri.Ma gandesc la faptul ca ,ati selectat doar oameni ce au fost propusati in politica din judetul domniei voastre.Spre necazul si dezamagirea noastra,a tuturor,amatorismul si aventurismul smecheresc populeaza toate formatiunile politice,iar Din urma,multi din candidatii promovati in viata politica sunt depasiti complet atat la nivelul angajarii morale cat si la cel al angajamentului politic datorat alegatorilor.Au crescut si s-au format in climatul bunului plac si al smenului politic.Nu intamplator ii regasim si intr-o lista al celor mai verosi si compromisi oameni de afaceri ,majoritatea ,razbunandu-se acum tocmai pe cei ce au inchis ochii la inapetenta lor pentru aprofundarea temeinica a oricarei profesii,fapt ce duce si se reflecta in masurile aberante pe care le promoveaza intr-un profund dispret fata de cea ce inseamna viata celorlati mai saraci ,dar mai multi.Mult mai multi!A ne cantona insa in aceasta perspectiva este un poricol major si premergator unor disfunctionalitati majore in insasi existenta acestei tari .Nu am spus popor !Nu am crezut niciodata in nucleul de la Catavencu,sunt rezervat si in cea ce priveste orientarea partidelor din opozitie,dar nici nu pot sa privesc neutru la aberatiile actualei puteri.
ApreciazăApreciază
Prea multe comentarii, le gasesti la toate colturile, pareri si pareri. Toti acuza, unii stau si urmaresc si iar comentarii si iar…dar atat! Unii chiar ne-am plictisit de comentarii.
ApreciazăApreciază
Domnule Buzatu, eu va cred om serios! Un anonim curajos a adunat niste nume si a zis „nu vrem sa-i mai vedem”. Nu e vorba numai de parlamentari, ci si de alti politicieni cu o oarecare notorietate, precum si jurnalisti, sindicalisti etc.
Sincer sa fiu, nu cunosc deloc criteriile potrivit carora au fost selectati cei care au fost selectati si nu au fost selectati ceilalti. Pe unii ii cunosc, pe altii mai putin, iar pe altii deloc. Si, totusi, nu pot sa nu ma intreb, de ce a fost selectat, de exemplu, Vadim Tudor, dar nu si Dan Diaconescu. Sau, de ce a fost selectat Adriean Videanu, dar nu si Vasile Blaga. Sever Voinescu, dar nu si Cristian Preda, Ilie Sarbu, dar nu si Victor Ponta, Bogdan Chireac, dar nu si Sorin Rosca-Stanescu etc.
In concluzie, atata timp cat nu exista criterii clare de selectie, cat timp cel care a facut aceasta selectie ramane anonim, nu vorbim decat de (inca) o fumigena lipsita de continut.
ApreciazăApreciază
Observațiile sunt foarte corecte. Întradevăr, absența criteriilor asociate fiecărui „indezirabil” poate conduce la ideea unei fumigene. Pe de altă parte, reacția mea a fost legată în primul rând de numărul foarte mare de politicieni de Dolj prezenți în acest lot.
Pe de altă parte, site-ul admite comentarii. Cred că este cea mai bună metodă de a comunica cu autorul.
ApreciazăApreciază
Bună seara!
Chiar dacă nu am mai postat replici, am urmărit fiecare articol publicat. Din păcate domnule Buzatu, ajungem la o concluzie: criza din România, pe lângă cea economică, este şi una politică. Degeaba mulţi oameni critică PDL-ul, criza nu este numai a lor. Criza este a tuturor politicienilor care din 1990 până astăzi au mimat democraţia. Să nu uităm de unde vine PDL (din FSN se trag cu toţii), multitudinea de partide, a fost o strategie a neocomuniştilor de a mima pluripartidismul şi astfel diversitatea politică.
Cu părere de rău vă spun, regret că nu sunt PROST. Dacă eram prost, eram fericit. Acum mă uitam la taraf tv, sau la acces direct etc., şi nu aveam nicio grijă. A doua zi incepeam o nouă zi de sclavie, şi mă relaxam ascultând muzică valoroasă, ieşeam la un grătar în faţa blocului ca şmecherul, iar seara o petreceam urmărind salvatorul poporului D.D. (din păcte îl vad intrând în turul 2)
Sunt de acord cu idea, că a fi apolitic este o crimă dar din pacăte nu avem alternative, sunt doar alternanţe care îţi provoacă scârbă în a mai lua ştampila de vot în mână. Cineva spunea “speranţa este o dezamăgire lentă….” şi avea dreptate.
ApreciazăApreciază
Ai dreptate, fiecare partid politic are o contribuție la actuala stare de lucruri. Din păcate, politica și așa-zisa democrație românească se bazează pe minciună și înșelătorie care este furnizată de ales și acceptată de alegător.
ApreciazăApreciază
Inr-un cuvant ,pleava societatii!
ApreciazăApreciază
Mai degrabă pleava clasei politice românești !
ApreciazăApreciază