A trecut și ziua de dezbatere a moțiunii.
Privind în urmă peste această zi, sunt dezamăgit. Cu toate declarațiile de ieri care prevesteau succesul de mâine, opoziția ne-a relevat o stare de lucruri pe care o bănuiam doar, și anume că nu are capacitatea de a se organiza și de a produce alternative. Dacă privesc nu doar ultima zi ci și ultima săptămână, sentimentul de dezamăgire este și mai acut, mai ales dacă fac și o scurtă analiză politico-aritmetică care demonstrează că înfrângerea de astăzi ar fi trebuit să fie o victorie.
Deci, pentru ca România să scape de nenorocirea cu care se confruntă, era necesar ca jumătate plus unul din cei 470 de parlamentari să voteze în favoarea moțiunii. Mai precis, opoziția parlamentară, trebuia să convingă 236 de deputați și senatori să voteze cu poporul, cu moțiunea, împotriva Bocului, Udrei și Băsescului.
Din ăștia 236, cea mai mare parte erau de fapt gata convinși, întrucât semnaseră deja moțiunea.
Dar să socotim: zestrea de senatori PSD + PC (inclusiv Voicu, în arest) înseamnă 45 de suflete. Adăugând aici pe cei 21 de senatori ai PNL-ului, ajungem la 66 de senatori ! Să continuăm: PSD + PC dispune de 95 de deputați, la care mai adunăm alți 52 de deputați PNL (inclusiv Voicu, în libertate) și ajungem la un total de 147 de deputați.
Așadar, totalul general de care dispunea opoziția, înainte ca eventualitatea moțiunii să fi fost anunțată, înseamna oricum 66 de senatori + 147 de deputați, deci 213 parlamentari cu voturi clare !
Până la necesarul de 236 de voturi, aritmetica spune că mai trebuiau doar 23 de parlamentari care să fi fost convinși că este în interesul opoziției sau măcar în interesul țării, să voteze totuși moțiunea.
Ei bine, nu s-a întâmplat ! Opoziția reunită, adică trei partide care pretind că pot conduce o țară în derivă nu au reușit să aducă suficiente argumente pentru 23 de inși.
În acest context, scuzele lui Victor Ponta sunt hilare, supărarea lui Crin Antonescu este inutilă, iar tăcerea lui Dan Voiculescu imposibil de explicat. Mă întreb dacă totuși, oamenii ăștia au vreun plan. Altul decât cel de ieri, desigur …
Stimate Domnule Buzatu,
Stimaţi cititori ai acestui blog,
Vă invit în noul meu cămin virtual: http://www.alexandrumarin.ro/
ApreciazăApreciază
Köszönöm a részletes tájékoztatót,de csak azon személyek akivel kapcsolatban,vagy ismeretségben voltam,esetleg pozitivum lenne tudomásomra, arra tudom a szavazatot leadni.
Sajnálom ha csalódást okozok,de nálam csak igy müködik.
Kérem a hiányzó szavazatomat a többség oldalán sziveskedjék erősiteni.
Tisztelettel: Judit Mészáros.
ApreciazăApreciază
Inca nu ma pot trezi din DIPERARE-CHIAR NU SUNTEM IN STARE SA NE LUAM SOARTA IN MANA?Chiar asa de dementi pot fi unii parlamentari,sau atat de manipulati,inetresisti,sanatajabili–-nu mai suport Udmr -ul,nu reprezinta interesele noastre a minoritatilor maghiare ci nu situ a cui!!!!!!!!Sunt sub orice critica !!!!Slugile cui?………………..
ApreciazăApreciază
Nu domnule H. Buzatu, aceasta aritmetica nu e de natura sa ne intereseze prea mult. Aceasta poate fi doar off-ul unora sau al celorlalti (asa, disjunctiv). Eu sunt mambru PD(L). Acest „L” il repudiez, pentru ca nu ma recunosc in el.
Sa presupunem ca ar fi iesit motiunea. Fara sa mai extind, va spun direct ca ar fi iesit un guvern asemanator (probabil tot Boc). Chiar daca nu era asa, ce as fi castigat daca s-ar forma un guvern Nastase sau Antonescu? (Acesta din urma nu se pricepe la numic iar cei care se pricep observa asta di primele 20 de cuvinte, mereu aceleasi sau cel putin semantica recurenta (Sever Voinescu numea asta, verbiaj, si chiar este.) Problema nu este cine guverneaza, ci cum. Dar tara a cam pornit-o la vale, aceasta cu mult interes din afara si mult ajutor, bine platit, din interior. E vorba de CRIZA. Si criza noastra are cel putin doua componente majore (ma refer doar la cele de tip economic): !.Criza de cauze intrinseci, care este consecinta inevitabila a economiei liberale (capitaliste). „Banii nu au miros”. Adica banii facuti din bani crediteaza de fapt marfa (sau prodese) concreta. Asa ca in cazul celui care participa nemijlocit la crearea acestor bunuri si e firesc sa aiba parte in ele corespunzator muncii depuse. Vine profitul financiar sau economic si si insfaca. Din total. E primul pe lista propriilor lui interese. Achita cheltuielile si mai ramane ceva pentru salarii (desigur in contabilitate, ordinea e inversa – stiu pt. ca sunt patron). La salarii mici vom avea vanzari mici,; salariatii fiint consumatorii majoritari ai bunurilor produse da firma mea (bunaoara). Cu cat nu pot vinde, imi reduc productia. Apar mai milti someri (cheltuieli bugetare majorate simultan cu incasari reduse (sistem autodereglat). Imi vor scadea si mai mult vanzarile, deci. Voi reduce si mai mult cheltuielile, mai ales cele salariale. (acesta e un model f. simplificat). Aceasta stare economica se numeste CRIZA.
2. Si la tarile dezvoltate se manifesta criza, dar mai atenuat deoarece gradul de polarizare economica cat si nvelul stachetei acesteia (saracia generalizata de la noi) nu sunt critice, astfel circulatia marfurilor e mai putin ingreunata. Mai mult acestea isi descarca unele componente ale crizei pe tarile „satelite” (intotdeauna a existat un imperiu sau o unuiune care sa ne „ajute”). Forma de lucru este exportil dirijat, imprumuturile bancare conditionate dirijismul direct si neobrazat. Deja se vorbeste de un posibil guvern din exterior, (de indata, desigur si de un parlament care sa-i dea acestuia legile neobrazarii) si cu asta gata cu suveranitatea, democratia, economia de piata (si asa pegubitoare pentru populatii, nu numai pentru noi. Exista o alta solutie? DA, DA, DA. Despre asta vom mai vorbi.
ApreciazăApreciază
Stati calmi,si-au facut si ei calcule,atat puterea cat si opozitia.De ce nu au votat „rebelii” din pdl motiunea?.Simplu;nu v-or mai pupa in veci un alt loc in parlament in cazul alegerilor anticipate,(care pana la urma vor fi la presiunea strazii).Cei de la pdl sunt constienti ca acest partid e condamnat la moarte,era chiar culmea sa-si puna singuri latul la gat.Din pacate,oricate alegeri se vor face,nimic nu se schimba:v-or urma aceleasi migrari de la un partid la altul si ne bucuram ca am scapat dar ii v-om avea tot pe ei dar cu alta culoare..
ApreciazăApreciază
Si eu cred ca au gresit Domnii Antonescu si Ponta ca s-au laudat la tv cu promosiunile. PDL-istii au avut metodele lor sa-i constranga pe ”rebeli”. Si inca nu le este clar ca ei sunt acolo pentru popor. Cum sa renunte la avantajele care le au. Cam asta este gandirea mioritica la nivel inalt.
ApreciazăApreciază
D’apoi aritmetica merge dupa cum i’a ales lumea asa ca nu cred ca putemim sa dam vina de rea intentie cel putin la PNL , cata putere le’am dat atata au asa ca sa traim bine cu raia de Basescu
ApreciazăApreciază
PSD și PNL aveau un plan: alegeri anticipate.
Câțiva deputați și senatori am fi votat moțiunea dacă ni s-ar fi garantat că aceste alegeri nu vor avea loc sau dacă ni s-ar fi asigurat poziții eligibile.
Din păcate, discuțiile nu au fost finalizate, pentru că nu s-a dorit asta. Mai mult, Ponta a început să se laude pe la televizor cu realizările sale. Merita o lecție, așa că a primit-o.
Iar Antonescu al vostru e pe dinafară. Nu știe nimic.
ApreciazăApreciază
Dar alegerile anticipate nu sunt nimic rău. În definitiv, actualul parlament nu mai reflectă opțiunea electoratului.
ApreciazăApreciază
Intreg Parlamentul a ratat ieri !Desfasurarea evenimentelor, ne arata clar ca dizolvarea Parlamentului devine o necesitate : regizorul poate pune in aplicare planul lui,care-intamplator?- se poate suprapune cu comemorarea acelui decembrie…..Rolul lui Boc va fi,de acum, sa faca scenariu posibil….
ApreciazăApreciază
Nu întreg Parlamentul a ratat ci doar opoziția. Dimpotrivă, puterea a punctat: rămân și pe mai departe la guvernare.
ApreciazăApreciază
Intotdeauna unu plus unu fac doi. Aritmetica este simpla dar greu de aplicat.
Trebuie sa plece cu totii. In cazul unor alegeri anticipate eu nu mai vad nici 10% dintre cei care sunt in prezent in parlament. Pentru ei nu exista aritmetica, in acest moment sufera a alzheimer dar aceasta boala are forme ciudate. Ei nu uita care le sunt interesele, dar uita de ce sunt in parlament, uita promisiunile catre electorat.
SI NOI O SA UITAM!!! O sa vada cum este sa vorbesti peretilor, cuvintele tale sa nu aiba ecou!
VREAU ALEGERI ANTICIPATE!
ApreciazăApreciază
Ai dreptate, alegerile anticipate pot fi o soluție pentru echilibrul politic de care este nevoie acum, pentru că susținerea lui Boc este nenaturală și nu mai are legătură cu realitatea din teren.
Totuși, în Parlament vor intra parlamentarii propuși de partide după procentele pe care le vor obține. Așa că în absența altor partide decât cele care sunt și acum în Parlament, majoritatea aleșilor vor fi tot ăia.
ApreciazăApreciază
Perfect de acord, Mihaela. Dar pe cine sa alegi? Si acestia ce sa faca? Sa continue aceeasi hotie ? Ce sa mai fure? Capitalismul insusi prin principiile lui (si mai ales capitalismul liberal de tip Adam Smith) e in sine hotie atata timp cat admita castigul fara munca si munca fara castig.
Alt tip de societate cu alte relatii si principii. Liberalismul care determina dictatura economico-financiara e o conceptie criminala si ar trebui urgent interzisa.
ApreciazăApreciază
Parca traim in „Gorila” lui L. Rebreanu. Ramane sa devina activa extrema dreapta ( fereasca dumnezue!!)…Mi se pare interesanta ideea lui C. Antonescu cu demisia in bloc din parlament si fortarea alegerilor anticipate…
ApreciazăApreciază
Nu au niciun plan si nici nu au avut. A fost o joaca cinica pe spatele prostimii! Aritmetica asta era valabila si inainte de motiune. Cum sa convingi 23 de insi sa voteze impotriva propriului interes, cand acest interes este satisfacut de partidul mafiot prin contracte primite cu bani de la buget, cu suplimentari bugetare pt colegiile unde au fost alesi sau prin fel de fel de alte practici (de altfel cunoscute, utilizate si de domnii din PNL si PSD)? Nu ai cum sa-i convingi! Romanul se calauzeste dupa vorba „ce-i in mana, nu-i minciuna”! Pretextul perfect pt imobilitate si refuzul progresului. Sau pt prosperitatea intemeiata pe hotia de partid si de stat.
ApreciazăApreciază
Felicitari,Radut Marcel. Ce spui e corect. Spune-o mi des si cu orice ocazie. Hotia si minciuna e aceeasi indiferent cine si cum o mascheaza. Alaturate celor care promoveaza democratia economica si morala ancestrala.
ApreciazăApreciază
In cazul acestei inutilitati a parlamentarilor opozitiei,inseamna ca toata problema trebuie rezolvata de popor.
Este clar ca,PSD+PC+Sindicatele s-au afisat in strada,dar nu au rezolvat nimic.Tactica a fost complect eronata.Crin Antonescu a fost indus in eroare bazandu-se pe cei 23 de sustinatori ai lui Ponta.Tineretea mai si gafeza!
ApreciazăApreciază