Aud că s-a supărat Cristian Preda pe realegerea lui Solomon în funcție, la ei la partid, la noi, la Craiova. Cică deznodământul din Adunarea Generală a membrilor PDL i-ar fi pricinuit fruntașului democrat mai multă supărare decât i s-a întâmplat pe vremuri lui Constantin Pârvulescu după una dintre realegerile lui Ceaușescu.

Zice dl. Cristian Preda că i-ar fi rușine că este membru PDL. Hm, pentru asta ar fi o soluție imediată, prin demisie, mai ales că un astfel de act de demnitate este acum, pe vremea lui Băsescu, ceva mai puțin periculos decât atunci, pe vremea lui Ceaușescu. Diferența este că pe atunci îți pierdeai libertatea, pe când acum s-ar putea să pierzi ceva bani.

Și totuși, conform raționamentului lui Cristian Preda, mie ar trebui să-mi fie rușine pentru că sunt în Craiova, deoarece Solomon este Primar în funcție (este suspendat, nu demis) iar sondajele îl plasează ca favorit în alegerile pentru Primăria Craiovei. Să observăm că mai mult de jumătate dintre delegați l-au reales pe Solomon președintele organizației municipale, la fel cum mai mult de jumătate dintre craioveni l-ar realege pe Solomon și primarul, dacă ar fi să dăm crezare sondajelor.

Dincolo de alte semnificații, întâmplarea de la PDL este o bună dovadă că funcționează democrația, atât în partid cât și în oraș. Oamenii pot alege ce vor, ce le place. Că din acest motiv aceiași oameni o duc mai greu, nu mai contează. S-a văzut și în alegerile prezidențiale, de acum un an. În definitiv, luxul de a-l avea primar pe Solomon sau președinte pe Băsescu trebuie plătit, fie și cu nivelul de trai.

Până la alegerile pentru Primăria Craiovei mai e ceva timp. Nu mă îndoiesc că în această perioadă, Solomon-candidatul, va ști să împartă timpul cu Solomon-inculpatul, astfel încât la capătul drumului, unul să fie primar și celălalt să fie achitat.

Reclame