După conferința de presă a lui Andrei Chiliman, (vezi aici) s-a găsit unul de la PDL (îl cheamă Ştefan Pirpiliu) care să declare cui stă să-l asculte, escaladarea consumului de produse etnobotanice s-a produs din cauza lui … Tăriceanu, care vezi-Doamne nu ar fi luat suficiente măsuri pe vremea când era prim-ministru și ar fi neglijat această chestiune. Bine că nu l-a găsit vinovat pe Cuza-Vodă !

Probabil că domnul Ștefan Pirpiliu a tras ceva prafuri pe nas înainte de această intervenție, altfel și-ar fi adus aminte că domnișoara Băsescu, chiar înainte de a deveni EBA, declarase că ar fi de acord cu legalizarea drogurilor ușoare. Părere preluată mai târziu și de Băsescu-tatăl, care având o părere similară nu a ezitat să formeze o comisie prezidențială care să propună legalizarea consumului de droguri ușoare, ce-i drept împreună cu legalizarea prostituției.

Și dacă tot are ceva de criticat dl. Pirpiliu, ar putea să-l critice și pe colegul său Vasile Blaga, adică tocmai ocupantul funcției de ministru de interne în guvernul Tăriceanu, deci în perioada incriminată. Dar probabil că pentru un asemenea act de curaj nu i-ar ajunge prafurile, ar trebui să ia ceva injectabil …

P.S. Pe de altă parte se cuvine o precizare: etnobotanica este o disciplină care completează denumirea științifică a unei plante, cu denumirea ei populară. Așadar, folosirea sintagmei „plante etnobotanice” demonstrează și o anumită lipsă de rigoare. Dar despre asta am mai scris aici.

Reclame