După cât se pare, la Casa de Filme Cotroceni ni se pregătește o nouă producție. Mult așteptata peliculă „Albă ca Zăpada” este pe cale să vadă luminile rampei. Surprinzător sau nu, în rolul principal, Marele Regizor a decis să o distribuie pe Monica Macovei, o artistă cam tomnatecă, în totală contradicție cu imaginea feciorelnică a Albei ca Zăpada, dar probabil apreciată în cele mai selecte cercuri pentru știința de a merge.

Am citit și eu, ca tot omul înștiințarea făcută azi de trompeții Băsescului și chiar m-a cuprins un val de căldură: un nou partid ! Obiective ! Idealuri ! Țeluri !

Și totuși, scenariul propus scoate noul film din zona telenovelei – unde îl vedeam eu până mai ieri și îl plasează în vecinătatea SF-ului !

Păi ce să mai înțelegi când scenariul cel nou pornește de la constatarea că infrastructura și economia țării au ramas la stadiul unei țări subdezvoltate ? Păi nu a fost ministru al transporturilor însuși Marele Regizor, până când nu a mai putut ? Și când nu a mai putut, nu l-a pus tot el ministru pe figurantul Berceanu ? Și când figurantul Berceanu s-a mai împlinit și a devenit actor principal nu tot el l-a înlocuit cu figuranta Boagiu ? Cu un tupeu mai mare decât petrolierul Biruința, zicem că s-a vândut averea statului comunist și avem tot 150 de km de autostradă ?

Este evident: colectivul de creație de la Cotroceni consideră întreg poporul român o adunătură de imbecili, gata mereu să facă confuzii: între comuniști și anticomuniști, între hoți și păgubași, între șmecheri și aburiți.

Ca plan de etapă, i-au dat misiune Monicăi Macovei să înșire în fața opiniei publice adevăruri cunoscute de toată lumea, precum cel legat de infrastructură și expus mai sus. În același timp, personaje cu ifose intelectuale țes o altă plasă, în zona societății civile. Nu mă îndoiesc că vor reuși să atragă destui susținători. S-a mai văzut asta: poanta-i veche, prostu-i nou ! Iar în următoarea etapă, vom vedea și alte personaje publice cum vor lăuda, vor susține și vor participa la demersul inițiat de Monica și bazat pe atâtea „adevăruri”. În cele din urmă, tendințele vor fuziona, evident pentru a lupta împotriva corupției și pentru succesul reformei.

Mai are cineva vreo îndoială ?

Anunțuri