La mai bine de douăzeci de ani după dispariția lui Ceaușescu, încă mai există oameni care au puseuri de plăcută aducere aminte atunci când vine vorba. Cică era bine, oamenii aveau serviciu, țara nu era înglodată în datorii.

Pentru ei, cei care au uitat frigul din case, cozile la pâine și ziarele care prezentau cronicile Congreselor PCR, pentru cei care astăzi sunt în stare să aprindă o lumânare la crucea celui care a ordonat demolarea bisericilor, cred că este bine să le aducem aminte de ordinului dat Armatei Române de fostul președinte al României, în calitate de Comandant Suprem.

Rezultatul acestui ordin a fost că armata română a primit muniție de război, de „front” după cum spune chiar dictatorul. Au început apoi  ostilitățile împotriva manifestanților de la Timișoara. Așa cum a cerut Ceaușescu, în orele care au urmat, sute de oameni au fost uciși în stradă, pentru vina de a fi scandat pe străzile orașului „Jos Comunismul !” …

Dar iată textul acelui ordin, care vorbește de la sine:

Am transmis cu cîteva minute înainte tovarăşului Coman, care a sosit acuma cu alţi generali la Timişoara, ordinul toate trupele primesc imediat muniţie de război ! De front. Se somează, oricine nu se supune se socoteşte stare de necesitate şi se-aplică legea! În Timişoara a fost atacat şi sediul. Nu s-a reacţionat, s-a întors şi obrazul celălalt, de parcă ar fi fost Isus Cristos. Începînd de astăzi toate unităţile Ministerului de Interne, inclusiv miliţia, trupele de securitate, unităţile de grăniceri, vor purta armament de luptă, inclusiv gloanţe ! Fără discuţie !
Cu respectarea regulamentelor şi normelor legale de somaţie conform legilor, Constituţiei. Dar oricine atacă un ofiţer, un soldat, trebuie să primească riposta. Oricine intră într-un consiliu popular, într-un sediu de partid sau sparge un geam la un magazin trebuie să primească riposta imediat ! Nici un fel de justificare ! Umanismul nu înseamnă pactizare sau capitulare în faţă cu duşmanii !
Umanismul înseamnă apărarea poporului, integrităţii ţării şi socialismului ! Trebuie deasemenea, toate unităţile militare sunt în stare de alarmă şi au în această situaţie şi armamentul de luptă ! Dotare de luptă. Înseamnă inclusiv muniţia ! Nu pleacă nicăieri fără muniţie de luptă ! Unităţile de motorizate, toate plec cu armamentul din dotare uşor. Cu armamentul uşor din dotare, de luptă. Se interzice, orişicine încearcă vreo manifestare, este imediat somat, arestat, şi pe urmă stăm de vorbă să clarificăm ! Fără nici un fel de discuţii !

„Ceaușescu și Poporul” se cânta pe atunci de două, trei ori pe zi, la Radio și TV. După cum se vede, Ceaușescu nu a ezitat nicio clipă în a-și executa o parte din popor. Probabil că nu ar fi ezitat nici să-l execute pe tot dacă avea garanția că o astfel de acțiune i-ar fi asigurat și pe mai departe conducerea de partid și de stat.

Reclame