Aflăm că nenea Paul și tanti Lia (Lambrino) s-au organizat de Crăciun și au primit ceva cadouri pentru copilul lor: un cal (o fi natural sau de pluș ?) de la nașă-sa Maria Băsescu, și chitiuță brodată de la bonă, care o fi aia.

Până aici, toate bune, în definitiv, cadourile de Crăciun sunt la liber, de douăzeci-și-ceva de ani. Și totuși, într-o asociere ușor discutabilă, alături de Prima Doamnă a Republicii și de Prima Bonă a copilului, printre expeditorii de cadouri mai figurează și Patriarhul Daniel ! Acesta a socotit că tânărului vlăstar al cuplului merită importanta sa atenție și a oferit … o medalie !

Ciudată și nepotrivită formulă de exprimare a ales Domnia Sa în plină Sărbătoare a Nașterii Domnului ! Mă întreb, oare ce motive l-or fi determinat pe Primul Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române la o astfel de atitudine ?

Singura explicație pe care mi-o ofer este că unii oameni sunt peste măsură de stresați de importanța crescândă pe care românii o dau Casei Regale a României, în special după mesajul de Crăciun adresat de Majestatea Sa Regele Mihai.

Prin urmare, acești stresați încearcă să propună formule de surogat, într-un soi de contra-atac.

Nimic nou ! Eu unul, am văzut cum în anii ’90, aceiași fabricanți de surogate, propuneau Partidul Democrat-Agrar ca alternativă la PNȚ-CD. Deloc surprinzător, PDAR a devenit partid parlamentar. Acum nu se mai știe nimic de el. Pe același tip de acțiune, mai târziu au venit și cu Partidul Democrat Liberal, ca alternativă a liberalismului legitim, reprezentat de PNL. Acum ne este tuturor clar care au fost resorturile !

Mai nou, în ultima perioadă asistăm la încercarea absurdă de a-l legitima pe dl. Lambrino ca fiind o alternativă la Monarhie ! Nicio șansă, căci orice om cât de cât avizat cunoaște adevărul despre succesiunea legală în Casa Regală de România, așa cum este formulată în Normele promulgate de Rege. Mie îmi pare rău că familia Lambrino nu-și vede de treabă și se lasă angrenată în disputele lui Băsescu.

În plus, le-aș transmite autorilor de scenarii că este cazul să mai încerce și altceva, că de variante obosite ne-am cam săturat. Ori te pomenești că scenaristului de la Cotroceni (lăsat pe inventar de Iliescu lui Băsescu) i-au redus salariul și omul nu-și mai face treaba ?