30 decembrie este o zi în care comemorăm sfârșitul democrației în România. Cu 63 de ani în urmă, fosta Uniune Sovietică a impus țării noastre un regim politic nu doar aberant, ci și anti-național. Știm acum că deciziile de atunci s-au luat prin forță, într-un dispreț total față de starea de fapt din România acelor vremuri. Ca să fac și o paranteză, mi se pare greu de acceptat astăzi, că elevilor și studenților României încă le sunt ascunse circumstanțele celei mai grave decizii postbelice: abdicarea Regelui Mihai, obținută sub amenințare.
Sfârșitul celui de al doilea război mondial a însemnat și începutul celei mai negre perioade din istoria României moderne: falsificarea alegerilor din 1946, îndepărtarea Regelui Mihai din fruntea țării, apoi naționalizarea din 1948 și mai târziu începerea cooperativizării forțate. Un șir de incredibile decizii îndreptate împotriva tuturor valorilor națiunii: proprietari de întreprinderi, țărani harnici, intelectuali de valoare … cu toții au fost prigoniți, încarcerați, uciși ! Mai mult, statul instalat prin fraudă a îndreptat împotriva acestora întreg aparatul de care dispunea: poliție, servicii secrete ba chiar și sistemul de detenție.
Fără îndoială, dintre toate cele arătate mai sus, cea mai grea lovitură aplicată României rămâne actul samavolnic din 30 decembrie 1947, prin care țării i-a fost luat conducătorul ei legitim pentru a fi înlocuit cu o Mare Adunare Națională cu o reprezentare dubioasă.
În acea perioadă, Majestatea Sa Regele Mihai, nu era doar Regele legitim al unei țări europene, ci mai ales reprezentantul Familiei Regale a României, profund implicată în cele mai importante realizări naționale, dintre care măcar constituirea României Mari, cu Basarabia și Bucovina, cu Silistra și Caliacra, trebuie astăzi menționate.
Ce avem de făcut astăzi, 30 decembrie 2010 ?
Cred că cea mai îndreptățită atitudine în România de astăzi ar fi Restaurația Monarhiei. Sunt sigur că mulți teoreticieni vor găsi argumente împotrivă. Eu aș spune că în ultimii douăzeci de ani, România a găsit resurse pentru a corecta minciunile istorice care i-au fost impuse. Naționalizarea și cooperativizarea din anii cincizeci au fost urmate de privatizări și împropietăriri în anii nouăzeci, chiar dacă multe dintre aceste acțiuni sunt încă discutabile.
Iată de ce, dintre nedreptățile aplicate românilor, abolirea monarhiei rămâne ultima decizie impusă de forțe străine neamului româmesc, care trebuie corectată.
Mi-au lacramat ochii !Sus monarhia (care ? -aia carolista cu toate succesele iei !,sau aia mihaista plina de impotenta juvenilo-neputincioasa ??) S-avem rezon :la Yalta NU rusii ne-au castigat la barbutul istoriei ,ci vesticii ne-au pierdut -adeca democratii ,americanii si inglisii ne-au vandut ca la iarmaroc ,facand un troc ordinar si legitimand putere a sovieta in Romanica !
De ce sa-l injuram pe Stalin ,care a luat ce i s-a dat ,mocca ,si cu mari temenele ,si sa nu-i scuipam in bot pe cei ce CU ADEVARAT SUNT RESPONSABILI DE DECLINUL ROMANIEI ????!
Nu-i cunosti ? Sunt exact cei din „multinationale ” ce scot melearde de euroi din tara NETAXATI ,si se „dau’ mari afaceristii pulii !!!
ApreciazăApreciază
Monarhia nu este nici „carolistă” nici „mihăistă” ci este pur-și-simplu, o formă de organizare a statului. Privind la Republica ce a înlocuit Monarhia în 1947 și la președinții săi, de la Ceaușescu până la Băsescu, nu trebuie să filozofăm prea mult ca să înțelegem unde este responsabilitatea pentru declinul României.
Altfel, ar fi bine dacă am înțelege că din țară nu s-ar putea scoate nici un sfert de euro, dacă nu ar exista complicitatea statului. Sau mă rog, a color puși de stat să vegheze asupra acestor aspecte.
ApreciazăApreciază
Intradevar draga Horatiu cred cu tarie inca din 90 ca solutia este pentru Romania restauratia Monarhiei
Dar cu cine sa o realizezi ????
Comunismul de 45 ani a reusit sa cocoseze romani, sa le flexibilizeze coloana si sa-i aduca la o turma usor manevrabila .
Ce este oare de facut , cu cine , cum …..
Multe intrebari putine raspunsuri .
In primul rind in Romania nu a fost data si aplicata legea lustratiei deci nu a fost facuta curatenia morala apsolut necesara .
…….
Cu drag colegul tau de generala i-ti ureaza
La Multi Ani
ApreciazăApreciază
domnilor, din nefericire sloganul este mult mai uşor de asimilat şi reprodus decât argumentul. dar cu adevărat întristător este faptul că aceste clişee sunt reproduse de oameni care au şcoli în spate, care dau credibilitate şi greutate acestor elemente propagandistice. acest lucru nu face decât să îmi întărescă concluzia că românia NU are intelectualitate ci o adunătură spartă de oameni cu diplome şi multe cărţi citite în pauzele dintre două congrese de partid sau între două doze de ipocrizie publică. o haită de gentili şi iubitori de aparenţe şi clişee ideologice şi stereotipii sociale.
şi totuşi, tuturor vă urez un an nou mai bun şi facă’se voia voastră în tot ce vă puneţi în gând şi speranţe în anul de vine. la gheenă cu 2010.
ApreciazăApreciază
Mulţumim pentru postările superbe pe care le faci!
În această seară, prof Dinu Giurescu, a mai explicat încă odată (dacă mai era nevoie), despre însemnătatea actului de la 23 august ’44!
Nici dumnealui nu-şi explică de ce sunt atâţia care încă împroşcă, cu noroi, asupra MS Regele Mihai şi nu pricep scopul şi necesitatea acţiunilor de atrunci!
Dumnezeu cu mila!
ApreciazăApreciază
Întodeauna va fi nevoie de explicații, mai ales atunci când acestea vin din partea unor oameni de talia profesorului Giurescu !
ApreciazăApreciază