30 decembrie este o zi în care comemorăm sfârșitul democrației în România. Cu 63 de ani în urmă, fosta Uniune Sovietică a impus țării noastre un regim politic nu doar aberant, ci și anti-național. Știm acum că deciziile de atunci s-au luat prin forță, într-un dispreț total față de starea de fapt din România acelor vremuri. Ca să fac și o paranteză, mi se pare greu de acceptat astăzi, că elevilor și studenților României încă le sunt ascunse circumstanțele celei mai grave decizii postbelice: abdicarea Regelui Mihai, obținută sub amenințare.

Sfârșitul celui de al doilea război mondial a însemnat și începutul celei mai negre perioade din istoria României moderne: falsificarea alegerilor din 1946, îndepărtarea Regelui Mihai din fruntea țării, apoi naționalizarea din 1948 și mai târziu începerea cooperativizării forțate. Un șir de incredibile decizii îndreptate împotriva tuturor valorilor națiunii: proprietari de întreprinderi, țărani harnici, intelectuali de valoare … cu toții au fost prigoniți, încarcerați, uciși ! Mai mult, statul instalat prin fraudă a îndreptat împotriva acestora întreg aparatul de care dispunea: poliție, servicii secrete ba chiar și sistemul de detenție.

Fără îndoială, dintre toate cele arătate mai sus, cea mai grea lovitură aplicată României rămâne actul samavolnic din 30 decembrie 1947, prin care țării i-a fost luat conducătorul ei legitim pentru a fi înlocuit cu o Mare Adunare Națională cu o reprezentare dubioasă.

În acea perioadă, Majestatea Sa Regele Mihai, nu era doar Regele legitim al unei țări europene, ci mai ales reprezentantul Familiei Regale a României, profund implicată în cele mai importante realizări naționale, dintre care măcar constituirea României Mari, cu Basarabia și Bucovina, cu Silistra și Caliacra, trebuie astăzi menționate.

Ce avem de făcut astăzi, 30 decembrie 2010 ?

Cred că cea mai îndreptățită atitudine în România de astăzi ar fi Restaurația Monarhiei. Sunt sigur că mulți teoreticieni vor găsi argumente împotrivă. Eu aș spune că în ultimii douăzeci de ani, România a găsit resurse pentru a corecta minciunile istorice care i-au fost impuse. Naționalizarea și cooperativizarea din anii cincizeci au fost urmate de privatizări și împropietăriri în anii nouăzeci, chiar dacă multe dintre aceste acțiuni sunt încă discutabile.

Iată de ce, dintre nedreptățile aplicate românilor, abolirea monarhiei rămâne ultima decizie impusă de forțe străine neamului româmesc, care trebuie corectată.