Iată o fotografie făcută prin vară, în sezonul turistic și primită chiar astăzi, din Canada.

Istoria ei este simplă: un prieten român, stabilit în Canada, a vizitat Cascada Niagara. Nimic nou, asta fac toți. Acolo, pentru a nu își uda pantofii, vizitatorii pot cumpăra sandale impermeabile de unică folosință. La sfârșitul vizitei, turiștii pot arunca sandalele, sau pot urma îndemnul de pe pancarta din imagine, aflată la sfârșitul circuitului și care îi anunță că pot dona sandalele popoarelor nevoiașe din lume.

Toate bune, nu-i așa ? Dar dacă privim mai atenți, constatăm că printre țările nevoiașe ale lumii, figurează și țara noastră. Ba încă beneficiază de mare atenție, deoarece se găsește nominalizată pe primul loc !

Deoarece Cascada Niagara este rezervație naturală atât pentru Statele Unite (din 1885) cât și pentru statul Canadian (din 1886) și mai ales pentru că speranța moare ultima, trimit acest semnal următorilor bărbați de stat precum și colegilor lor, nominalizați mai jos:

– Președintelelui României, dl. Traian Băsescu, cu speranța că între două șprițuri, rupe trei minute din cele șaișpe ore de muncă pe zi, și trimite un telex către omologul său, Președintele Barak Obama, dar și către Președintele Canadei (cum ar spune doamna Elena Udrea) !

– Primului Ministru, dl. Emil Boc, cu speranța că îi cere voie lui Băsescu și îl sună pe Ministrul de Externe. Dacă Băsescu nu îi dă voie, îl rog insistent să-l sune pe Baconschi chiar și fără voie de la stăpânire.

– Excelenței Sale, dl. Teodor Baconschi, cu speranța că după ce îl sună Boc, aleargă și trimite o notă telefonică Ambasadelor României din SUA și Canada.

– Excelențelor Sale, Ambasadorii României din țările acelea, cu speranța că vor lua atitudine pe loc și îl vor convoca de îndată pe secretarul cu probleme de imagine.

– Secretarilor cu probleme de imagine, cu speranța că lasă cumpărăturile din sezonul de reduceri și se pun cu telefoanele pe Administrația de Stat a Cascadei Niagara – Direcția Căderi Necontrolate de Apă – Serviciul Semnalizări și Întreținere Alei din ambele țări.

Ideal ar fi ca măcar unul dintre cei enumerați mai sus poate face ceva. În fine, dacă niciunul nu-și face treaba, îl punem pe Horia Uioreanu să-i facă interpelare lui Baconschi. Măcar Horia sunt sigur că se implică !

Anunțuri