Ieri se zvonea că nou înființata alianță  cu PC-ul nu s-ar fi înscris la tribunal. Astăzi aflu din presă că într-adevăr, așa s-a întâmplat, dar nu pentru că triumfase opoziția în partid, ci pentru că Mihai Voicu (cum cine ? Locțiitorul !) programase președinții celor două partide la tribunal cu un ceas mai târziu decât ar fi trebuit, adică după ce grefierii terminaseră programul de lucru !

Adică în timp ce pe bloguri și pe forumuri se dădeau lupte grele și se risipeau argumente, unii pro alții contra, în timp ce Tăriceanu, Orban și Vosganian țineau discursuri susținând alternativa, Mișu al nostru uitase și încurcase. Îl durea-n cur de alianțe !

Nu știu cum face Crin Antonescu că nu-și dă seama pe cine a pripășit în zona deciziilor importante din partid. Eu i-aș spune că orice întreprindere pornită, supravegheată sau coordonată de Voicu are mari șanse de a nu reuși. Am tot văzut asta: o escaladare forțată a funcțiilor, de la cea de secretar general la cea de vicepreședinte al partidului și mai nou, la cea de locțiitor de facto al președintelui Antonescu, dublată de o evoluție politică între gri și bej, ca deputat, ministru și ce o mai fi fost.

De obicei, acțiunile ipochimenului se dovedesc a fi un succes pentru el, dar un eșec pentru colectiv. În plus, se ține ca scaiul de președintele partidului, căruia îi poartă ghinion oricare ar fi el: Valeriu Stoica a cam dispărut din viața publică, Teodor Stolojan o însoțește pe Băseasca a mică pe la Bruxelles și nici Călin Popescu-Tăriceanu nu se simte prea bine.

Pentru Crin Antonescu încă nu este prea târziu să scape de această piază-rea. Partidului nu îi aduce beneficii de imagine și după cum se vede are și rateuri organizatorice. Nici măcar prin județul Dolj nu excelează, dar asta e o altă discuție.

Sunt sigur că resursele umană din partid au suficientă calitate pentru a-l înlocui cu succes pe acest pițifelnic. PNL a fost până ieri într-o răscruce. Acum a apucat pe un drum. Ca să-l străbată cu succes, are nevoie de oameni curajoși și de luptători în teren. Crin Antonescu mai poate încă să-și îmbunătățească echipa cu persoane semnificative pentru liberalismul românesc. Așa că este timpul să o facă !

P.S. Știu că după lectura de mai sus o să se găsească destui care să-mi strige că m-am dat cu Băsescu și cu portocalii. Le spun din capul locului că aiurează ! Atitudinea mea este identică cu cea a copilului din povestea lui Andersen, care este singurul ce întrerupe corul lingușitorilor, strigând că împăratul este în fundul gol. Așa și eu: fraților, vedeți că Voicu este în fundul gol !

Reclame