Competiția dintre Președinte și Popor este în plină desfășurare. Din păcate, în teren joacă doar Președintele. Poporul este amorțit și asistă impasibil la loviturile pe care Președintele la administrează pe rând fiecărei categorii sociale. La fel de amorțită este și opoziția care luptă cu Băsescu doar prin comunicate de presă.

După profesori și medici, acum a venit rândul militarilor rezerviști, pe care – ca de obicei – președintele i-a împărțit în două: cei buni și cei răi. Evident, cei buni trebuie să se bucure de atenția sa pe când cei răi nu.

De exemplu, militarii trimiși la pensie pe capete în perioada de preaderare a României la NATO, sunt considerați a fi răi, chiar dacă oamenii au consimțit atunci, la vremea pensionării lor că trebuie să părăsească Armata Română pentru a înlesni accesul țării lor în structurile pactului militar.

În viziunea obtuză a Președintelui, răutatea lor constă în acceptarea salariilor compensatorii care le-au fost plătite la pensionarea anticipată, deși acele plăți au făcut obiectul unei legi emise de Parlamentul României din care până și Traian Băsescu făcea pe atunci parte !

Dar mai este ceva, încă mai grav în declarațiile președintelui din această seară, și anume importanța specială pe care domnia sa o acordă subofițerilor în detrimentul ofițerilor.

Așadar, în locul scuzelor pentru minciunile prezentate militarilor și rezerviștilor încă de acum un an, am văzut în această seară un președinte lipsit de demnitatea funcției cu care a fost investit. Comandantului unei armate nu trebuie să-i fie permise astfel de atitudini care pot conduce la dezbinare și segregare. Într-o armată, de la simplul ostaș până la ofițerii de Stat Major, fiecare își are importanța sa și cred că este de neconceput pentru orice om serios o armată alcătuită doar din subofițeri, fără soldați și fără ofițeri superiori !

O explicație există, totuși: dacă ai ca Ministru al Apărării Naționale un general cu o carieră militară dubioasă, poți să te exprimi despre armată cum vrei. Chiar și fără respect, așa cum îl vedem în fotografia împrumutată de pe facebook: cu limba scoasă, aplecat într-o rână, cu capul descoperit …

Reclame