Până la alegerile locale ar mai fi un an și câteva luni, așa că sunt normale poziționările partidelor față de acest subiect. Pentru județul nostru, este evident că Primăria Municipiului Craiova exercită o atracție specială, tot așa cum Primăria Bucureștilor este un obiectiv special în România.

Nici nu s-a constituit bine alianța PSD-PNL că iată, calitatea de candidat pentru primărie este deja revendicată de Lia Olguța Vasilescu pentru PSD. Probabil că PNL o să mârâie nițel, apoi se va liniști. Oricum, pe acolo se pare că nimeni nu are curajul unei candidaturi și chiar dacă s-ar găsi vreun amator, va fi repede temperat pentru a nu deranja simbioza dintre cele două conduceri. Prin urmare, candidatul se stabilește la PSD.

Solomon reacționează și el: zice că are 80 % intenție de vot în Craiova, deci nu poate lăsa craiovenii fără primar. De parcă nu i-a lăsat fără primar de la arestarea sa încoace … Sigur, asta nu-l împiedică pe primarul suspendat să-și strige calitatea de președinte al organizației municipale a PD-l-ului.

Prin urmare, în lupta pentru Primăria Craiovei vom asista la eterna dispută locală între PD și PSD.

Din păcate, niciunul dintre cei doi candidați nu are calități pentru a fi un bun primar. Solomon a dovedit deja asta. Ca să dau doar un exemplu, Craiova are cel mai mic buget dintre orașele mari din țară, indiferent câți oameni l-ar vota pe Solomon.

În ce o privește pe Olguța, nu știu să fi condus vreodată ceva (cu excepția automobilului) așa că mă îndoiesc că ar putea conduce un oraș.

Evident, criteriile promovării candidaților au la bază notorietatea și nu performanța profesională. De exemplu, Băsescu a fost ales pentru că avea replică, pentru că este șui, pentru că știa să se facă simpatic. Acum vedem că acele calități nu au reușit să ajute România cu nimic, dar este prea târziu.

Craiova este un oraș cu probleme cronice, cu investiții mărunte, cu un climat economic ostil investitorilor. În douăzeci de ani de libertate economică și administrativă, marile orașe ale României au evoluat, în timp ce Craiova a stagnat. Iar așa cum stau acum lucrurile, Craiova își va continua stagnarea.

De fapt, plătim luxul de a-l fi avut de două ori primar pe Vasile Bulucea și de încă două ori pe Antonie Solomon.

Reclame