În politica doljeană, alianța PSD-ului cu PNL nu-i de ieri, de azi. Părțile se stimau mai demult, și erau dispuse să încerce o prietenie, chiar dacă exista un pic de reținere ideologică. Dar au trecut repede peste astfel de detalii, iar după alegerile locale din 2008, au lăsat sfiala la o parte și s-au împreunat explicit, rezultând pentru unii majoritatea în Consiliul Județean de care este nevoie pentru a dispune asupra bugetului, iar pentru alții funcții.

Și să nu credeți că ăia de au primit doar funcții o duceau rău. Nuuuu, că și acolo erau bugete care abia așteptau să fie mătrășite. Un exemplu ar fi poziția de vicepreședinte al CJ Dolj pentru dl. Dan Mogoș împreună cu tot felul de contracte ce pot fi administrate cu folos. Un alt exemplu poate fi Cristina Calangiu și bugetul Spitalului de Urgență, relație despre care Curtea de Conturi a scris o carte ce nu a văzut încă lumina tiparului.

Ca să nu lungim povestea, să mai spunem că decizia de la Centru a fost primită cu aplauze de cele două organizații locale, care în acest fel și-au oficializat o legătură mai veche. Dacă până acum erau doar niște amorezi stângaci ce se iubeau pe șest pe bancheta din spate, iar copiii rezultați aveau crize de identitate, de acum pot să iasă în lume cu fruntea sus, că doar au girul Marilor Conducători și pot să-și facă de cap.

Așadar, prima ispravă politică a alianței nici nu a întârziat prea mult. S-au gândit ce s-au gândit (?) și în numele luptei împotriva Băsescului, au făcut ce știu ei mai bine: au pus pe unul de-al lor în prima funcție găsită liberă, la Camera Agricolă a Județului Dolj. În felul acesta, Laurențiu Ivanovici a devenit directorul instituției. O să-mi spuneți că-i normal, că asta-i politica. Poate …

Și totuși, dincolo de calitatea de membru de vază al PNL-Dolj, beneficiarul funcției de Director al Camerei Agricole Dolj are o problemă: cu câțiva ani în urmă a fost condamnat pentru că facilita unor oameni trecerea frauduloasă a frontierei către state din zona Schengen. Asta nu e un zvon sau o bârfă, chiar preopinentul a recunoscut asta ! E drept că pedeapsa executată în închisoare a fost de doar două luni din totalul de un an și șase luni deciși de instanță. Cine nu crede, să citească aici.

Din păcate, dl. Ivanovici a ascuns această etapă a evoluției sale profesionale în CV-ul prezentat în ședința Consiliului Județean care i-a aprobat numirea, iar această atitudine mi se pare la fel de reprobabilă cu cea care a dus la condamnarea sa în 2003. Motivația sa, că a fost reabilitat, poate fi acceptată, dar numai pentru faptele pentru care a fost condamnat. În definitiv, prin primirea sentinței, prin executarea acesteia, putem fi de acord că s-a produs aceea corecție de care a fost nevoie.

În schimb, mi se pare inacceptabil ca din CV să fie omis un astfel de amănunt. Această omisiune mi se pare a fi o tentativă reușită de a înșela consilierii județeni și instituția pe care pretinde că o va conduce. Sunt curios, câți dintre cei care au angajat vreodată un om – nu într-o funcție de conducere, ci pe orice poziție de minimă responsabilitate – ar accepta să fie mințiți în felul în care a făcut-o dl. Ivanovici ?

Evenimentul este grav și pentru că demonstrează felul în care se face selecția de cadre în PNL Dolj. Am o întrebare: s-au terminat specialiștii în partid și s-a rămas la dl. Ivanovici ? Dacă răspunsul este pozitiv, atunci este foarte grav. Dar poate fi o explicație de ce mulți oameni de valoare din oraș și din  județ se țin departe de mizeria promovată de Mihai Voicu și gașca lui. Dacă ăștia reprezintă alternativa la hoția practicată de Băsescu & Boc, înseamnă că stăm rău de tot.

Reclame