Primii doi dintre cei mai de seamă pediștii ai țării au intrat în linie dreaptă. Vasile Blaga se prezintă în fața partidului cu o moțiune numită O Românie Dreaptă. Aflat în criză de idei sau poate cedând unui impuls necreștinesc, Emil Boc și-a numit moțiunea aproape la fel: România Dreaptă. A furat sau n-a furat Boc titlul moțiunii ? Unii zic că da, dar numai pentru că și Blaga a furat, ce-i drept startul …

Nu insist aici, probabil că în partidul lor hoția a devenit a doua natură, iar competitorii nu se mai sfiesc deloc, chiar dacă stau unul cu mâna în buzunarul celuilalt. De fapt, după ce au jefuit bugetul, ce mai contează că unul fură titlul moțiunii de la celălalt ?

Dincolo de titluri, cele două moțiuni dau un motiv de îngrijorare cât se poate de serios: atât Vasile Blaga cât și Emil Boc anunță ca principal obiectiv al partidului continuitatea guvernării !

Este un scenariu teribil, pentru reușita căruia vor munci cu îndârjire toate instituțiile statului, alături de viitorul președinte pedist, oricare va fi el. Nu mă îndoiesc că Președinția, Guvernul, Prefecturile, serviciile deconcentrate din întreaga țară, nu vor precupeți niciun efort pentru înfăptuirea dezideratului anunțat.

Și dacă mă gândesc că vor cumpăra voturile pe față, fără să le zică nimeni nici „dă-te mai încolo”, că numărătoarea în secții se va face folosind metoda de succes a Robertei Anastase, că centralizarea voturilor se va face în Birouri Electorale controlate politic, că însăși organizarea alegerilor va fi pe mâna prefecților PDL-iști, încep să cred că poate fi adevărat.

Anunțuri