Alegerile în Partidul Democrat se apropie cu pași repezi. Implicit, disputa dintre clanurile conduse de Elena Udrea și Vasile Blaga va lua sfârșit. Până atunci, asistăm la implicarea fățișă a președintelui Băsescu în disputele interne din partidul de guvernământ, dovadă clară a relației imorale dintre președinte și Constituție.

Precizările făcute azi, în Duminica Floriilor, ar trebui să fie încă o indicație pe care Băsescu o dă supușilor săi: votați Boc, spune domnia sa, pentru că el este alesul meu ! Mai mult, poziția Președintelui spune că bătălia din PD nu s-a tranșat, ci dimpotrivă. Probabil că piticul merge în fiecare seară la Cotroceni și plânge pe umărul prezidențial.

La felul în care merg lucrurile, mă aștept ca la data Congresului, Băsescu să fie în sală, nu doar pentru un discurs în favoarea favoritului său, dar și pentru a verifica – el însuși – buletinele de vot ale delegaților.

Pe de altă parte, trebuie să spun că de la konducătorul-mariner la președintele-caporal, pentru Partidul Democrat ar fi o evoluție. Multă lume ar trebui să se bucure, măcar pentru asocierea cu „Napoleon, le petit caporal”, căci sper că Băse nu a făcut vreo aluzie la Adolf Hitler, la rândul său caporal după o carieră eșuată de zugrav.