Una din știrile zilei de azi este că Varujan Vosganian a fost înlocuit cu Radu Stroe în poziția de coordonator al Comisiilor de Specialitate ale PNL. De fapt, asta e știrea menită să acopere adevărata știre, și anume că de fapt, Secretarul General al PNL a este cel schimbat din funcție. Mai precis, în locul lui Radu Stroe, fost senator și actual deputat, a fost numit Eduard Hellvig, fost deputat și actual consilier al președintelui.

O astfel de schimbare este una de substanță, știut fiind că în orice instituție (deci și într-un partid politic) secretariatul general este un organism de maximă importanță. Prin urmare, putem presupune că expedierea lui Radu Stroe la coordonarea Comisiilor este echivalentă cu îndepărtarea acestuia de structurile cu influență în partid.

De ce a fost adus pe aceiași poziție tocmai Eduard Hellvig rămâne o întrebare, deocamdată fără răspuns. Dar știți cum se spune: vom trăi și vom vedea. Până atunci să consemnăm că dl. Hellvig este specialist în Securitate și Apărare, absolvent al Colegiului Național de Apărare și al Centrului European de Studii de Securitate, iar între 2004 și 2008 a îndeplinit funcția de secretar al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților din partea Partidului Conservator.

Ce nu-mi dau seama acum, este dacă nu cumva înlocuirea lui Stroe cu Hellvig are legătură cu excluderea din partid a lui Mircia Muntean de la Deva pentru vina de a se fi încontrat cu fostul colaborator al Securității, actualul președinte al organizației PNL Hunedoara, Mircea Moloț. Sau cu nominalizarea lui Cherecheș pentru candidatura la Primăria Baia Mare …

Dar și despre asta o să ne lămurim, cât de curând. În ce mă privește, aș face pariu că cele aceste întâmplări sunt strâns legate prin fire văzute deocamdată de un număr limitat de oameni.

P.S.

Dacă Radu Stroe a fost numit Coordonator al Comisiilor de Specialitate, în locul lui Varujan Vosganian, înseamnă că cel de al doilea a devenit un simplu parlamentar. La fel ca Ludovic Orban, cu puțin timp în urmă. Sper că la nivelul Conducerii PNL există un plan bine pus la punct, care înseamnă altceva decât niște epurări dictate de interese ascunse.

Reclame