Ieri, când am văzut știrea ce anunța îndepărtarea lui Radu Stroe din Secretariatul General în favoarea lui Eduard Hellvig, mi-am zis că o fi vreo manevră de-a lui Crin Antonescu, gândită ca să-și consolideze puterea în partid.

Nici gând !

Restructurarea secretariatului PNL a fost decisă și organizată de Mihai Voicu, în folosul său. Nu-i manevra lui Crin, ci doar încă una din manevrele prin care numărul II în partid pregătește înlocuirea numărului I.

Fac această afirmație, deoarece pe lista noului secretariat general, printre cunoscuți și necunoscuți, se găsește unu’ pe care îl cheamă Ionuț Stroe, în acest moment deputat de Dolj. Păstrând proporțiile, acesta este pentru Mișu Voicu, cam ce este Emil Boc pentru Băsescu: obedient, slugarnic, executant fidel, fără păreri personale.

Trebuie să spun că într-o lume normală, deputatul ar putea să ocupe vreo funcție de agent de vânzări, căci uneori dovedește capacitatea de a-și convinge interlocutorul. În politică, nu ar trebui să depășească nivelul alesului local.

Dar nu, nimic din toate astea, pentru că iată, Ionuț Stroe este nu doar deputat ci și unul dintre membrii Secretariatului General al PNL, începând de mâine !

După cum se vede, asistăm la o evoluție spectaculoasă pentru tânărul deputat, care se bazează ce-i drept, pe o infinită disponibilitate de a sufla aer cald în fundul mentorului său politic. Mda, noua generație politică, ce să spun …

Prin urmare, Mihai Voicu punctează încă o dată. Din păcate, Crin Antonescu crede că a scăpat de dracu, fără să-și dea seama că l-a găsit pe tas-o. Cam așa a pățit și România: s-a luptat să scape de Iliescu și a ajuns pe mâna lui Băsescu.

Crin, trezește-te ! Dacă ajungi pe mâna lui Voicu este nasol. Atât pentru tine, cât și pentru Partidul Național Liberal.

Reclame