Noroc că trăim în 2011 !

Dacă trăiam în 1961 și Președintele de la județ se supăra pe vreun ziarist (sau ziaristă) în timpul ședinței operative de la partid – atunci nu existau conferințe de presă, probabil că treaba se sfârșea rău, mai rău decât în cazul de la Brăila. În 2011, împricinata a scăpat doar cu o serie de invective scrâșnite printre dinți. În 1961, ar fi primit pe lângă invective și o bătaie în beci la Securitate, urmată de desfacerea contractului de muncă. Cu puțin ghinion mai urma confiscarea averii și deportarea la țară, într-o zonă ne-electrificată. Chiar așa, gândiți-vă la un om de presă care nu ar fi publicat în ziarul local un amplu reportaj despre realizările din agricultură sau din port, ci ar fi scris că producția la hectar este mistificată, iar în port se fură … Prin urmare, evoluția României către statul de drept i-a folosit ziaristei din Brăila.

Pentru o corectă apreciere, iată și stenograma discursului primului pesedist brăilean, dl. Gheorghe Stancu Bunea:

„Aveţi nesimţirea să scrieţi despre festival, fără să scrieţi cine l-a organizat, cine s-a ocupat de el, cine dă premiile ? Chiar credeţi că toată Brăila asta este proastă şi toată lumea este proastă ? Să vă fie ruşine ! A ajuns panarama asta de Aura Costea să vorbească despre spitale… Asta este o imbecilă, este o impertinentă. Habar nu are ce cere şi despre ce este vorba. Dacă întrebi lumea în Brăila dacă s-a schimbat ceva în Spitalul Judeţean vă va spune că da. Nu vedeţi că nu aveţi nicio logică în ceea ce scrieţi ? Dacă a ajuns să mă judece pe mine asta … Cum să îi zic ? Nu îi mai zic în niciun fel. Probabil se pricepe să stea cu sânii la soare să o pipăie primarii. Cred că la aia se pricepe ea, nu la scris în ziare …”

Eu mă întreb doar care-i diferența între „măi animalule” – marca Ion Iliescu, „măi găozarule” – marca Traian Băsescu, și „măi panaramă” – marca Gheorghe Bunea ? Evident, niciuna ! Mai mult, toate cele trei situații au un evident numitor comun: mentalitatea individului de proastă calitate, care ajuns în fruntea ierarhiei îi privește cu dispreț pe ceilalți, rămași la nivel de animale, găozari și panarame … Când aceștia ne sunt conducătorii, de ce ne mirăm că în România se trăiește prost ?

Reclame