Să recapitulăm:

1. Dintr-un tren de marfă, care transporta armament, se fură patru lăzi cu focoase, în total șaizeci și patru de bucăți. Evident, trenul era păzit de jandarmi aflați în misiune.

2. Oficiali ai Armatei Române, ai Ministerului de Externe și desigur, ai Ministerului Apărării dau asigurări populației că focoasele nu sunt periculoase, deci nu este nicio problemă și nu trebuie să ne temem.

3. Autoritățile declanșează cu grăbire o anchetă.

4. În urma eforturilor conjugate întreprinse de procurori și polițiști, aflăm că trenul cu armament s-a oprit pentru că mecanicul potrivise o afacere importantă: vânzarea a 70 de litri de motorină furată din rezervorul locomotivei.

Concluzie:

Este bine că se fură focoase în România ! În felul acesta, mafia negustorilor de motorină va primi o lovitură necruțătoare și fără îndoială nu își va mai reveni vreodată. Sper ca lupta binelui împotriva răului să continue în același ritm susținut.

Prin urmare, aștept cu interes jefuirea Tezaurului Băncii Naționale, eveniment care va conduce negreșit la destructurarea mafie pepenilor verzi și – de ce nu ? – un atentat împotriva Băsescului care să elimine mafia din vămi.

P.S. Prin mesagerii săi, statul mă asigură că furtul de focoase nu prezintă niciun pericol, căci hoții nu le vor putea utiliza. Eu trăiam cu senzația că furtul în sine este un pericol, dar probabil că statul vede lucrurile altfel …

Reclame