De astăzi, Antonie Solomon poate să vină la serviciu și să conducă din nou Primăria Craiovei. O fi bine sau rău, Dumnezeu și Comisia Europeană știu mai multe !

Astăzi am discutat cu mai multă lume evenimentul și – foarte interesant !  – majoritatea crede că este vorba de o eliberare după ispășirea pedepsei …

Dincolo de toate astea, pentru prima zi în Primărie după ieșirea din arest, să semnalăm și prima ciudățenie: pe ușa Primarului tronează afișul din fotografia alăturată, în care scrie negru pe alb că o seamă de persoane nu au voie să comunice cu primarul, în baza unei decizii penale. Nici direct, nici indirect. Printre cei supuși interdicției sunt Nicoleta Miulescu, Păpală Ionel, Bordu Marioara, Mărculescu Daniel, adică secretara primăriei și șefi de servicii din primărie. Mai sunt acolo și consilierii locali Gheorghe Nedelescu și Emil Ștefârță. Probabil că interdicția de comunicare s-a dat deoarece toți aceștia sunt martori în dosarele aflate pe rol.

Eu stau să mă întreb: cum își va exercita funcția primarul Antonie Solomon dacă nu va putea comunica în niciun fel cu angajații săi ?

*    *    *

Iată și un scurt istoric al evenimentelor, de la arestare la eliberare:

Pe data de 3 martie 2010, Antonie Solomon a fost arestat preventiv, acuzațiile fiind de luare de mită, uz de fals și fals intelectual.

O săptămână mai târziu, pe 10 martie 2010, primarul a fost suspendat din funcție prin ordinul prefectului.

Pe data de 7 iulie 2010 a fost transferat de la Penitenciarul din Colibași la penitenciarul din Galați.

Pe 8 septembrie 2010 instanța decide eliberarea lui Solomon sub control judiciar.

În 8 iulie 2011 instanța i-a permis lui Solomon să circule prin țară. Până la aceea dată nu avea dreptul să părăsească localitatea de domiciliu, adică Craiova.

Pe 21 iulie 2011 s-a judecat recursul DNA-ului. Cu această ocazie s-a confirmat decizia din 8 iulie și totodată s-a ridicat și interdicția privind exercitarea profesiei de primar.

De astăzi, 25 iulie 2011, Antonie Solomon merge și la Primărie, la serviciu.