De astăzi, Antonie Solomon poate să vină la serviciu și să conducă din nou Primăria Craiovei. O fi bine sau rău, Dumnezeu și Comisia Europeană știu mai multe !
Astăzi am discutat cu mai multă lume evenimentul și – foarte interesant ! – majoritatea crede că este vorba de o eliberare după ispășirea pedepsei …
Dincolo de toate astea, pentru prima zi în Primărie după ieșirea din arest, să semnalăm și prima ciudățenie: pe ușa Primarului tronează afișul din fotografia alăturată, în care scrie negru pe alb că o seamă de persoane nu au voie să comunice cu primarul, în baza unei decizii penale. Nici direct, nici indirect. Printre cei supuși interdicției sunt Nicoleta Miulescu, Păpală Ionel, Bordu Marioara, Mărculescu Daniel, adică secretara primăriei și șefi de servicii din primărie. Mai sunt acolo și consilierii locali Gheorghe Nedelescu și Emil Ștefârță. Probabil că interdicția de comunicare s-a dat deoarece toți aceștia sunt martori în dosarele aflate pe rol.
Eu stau să mă întreb: cum își va exercita funcția primarul Antonie Solomon dacă nu va putea comunica în niciun fel cu angajații săi ?
* * *
Iată și un scurt istoric al evenimentelor, de la arestare la eliberare:
Pe data de 3 martie 2010, Antonie Solomon a fost arestat preventiv, acuzațiile fiind de luare de mită, uz de fals și fals intelectual.
O săptămână mai târziu, pe 10 martie 2010, primarul a fost suspendat din funcție prin ordinul prefectului.
Pe data de 7 iulie 2010 a fost transferat de la Penitenciarul din Colibași la penitenciarul din Galați.
Pe 8 septembrie 2010 instanța decide eliberarea lui Solomon sub control judiciar.
În 8 iulie 2011 instanța i-a permis lui Solomon să circule prin țară. Până la aceea dată nu avea dreptul să părăsească localitatea de domiciliu, adică Craiova.
Pe 21 iulie 2011 s-a judecat recursul DNA-ului. Cu această ocazie s-a confirmat decizia din 8 iulie și totodată s-a ridicat și interdicția privind exercitarea profesiei de primar.
De astăzi, 25 iulie 2011, Antonie Solomon merge și la Primărie, la serviciu.
Pare ciudat la prima vedere, ca un primar care a fost arestat sase luni pentru luare de mita se poate bucura in continuare de increderea cetatenilor, intro asemenea proportie incat nu lasa loc de dubii in aceasta privinta.
Sa fie cetatenii Craiovei constienti intro atat de mare masura de prezumtia de nevinovatie? Nici vorba! Procentul de peste 70% este doar expresia neincrederii populatiei in justitia din aceasta tara; o justitie formata din oameni care se cred dumnezei pe pamant, oameni care nu urmaresc decat avantaje si bani cat mai multi pentru salariile si pensiile lor. Cand vom avea o justitie adevarata, dincolo de orice arestare sau orice alta actiune dubioasa, facuta in urma unei comenzi sau chiar rugaminti a cuiva care detine puterea politica, atunci nu veti mai vdea astfel de ciudatenii.
Cu o asemenea justitie, este absolut firesc din partea cetatenilor Craiovei sa nu creada in vinovatia primarului pe care l-au ales.
ApreciazăApreciază
Din păcate ai dreptate [kady], lumea se mulţumeşte doar cu circ (faci o fântână, organizezi 3 concerte cu muzică populară în Craioviţa, pui bordură peste bordură şi gata eşti votat pe viaţă de craioveni). Trist e faptul că acest circ este făcut din banii tuturor craiovenilor. În timp ce funizorii Ford sunt trimişi la plimbare, primăria Craiova inaugurează lunar câte un sens giratoriu. De ce îl susţin oltenii pe Solomon? Răspunsul este mai complicat: în principal datorită educaţiei sau mai bine zis din lipsă de educaţie (,,lasă-l mă că a făcut multe pentru oraş, ce dacă a furat şi el, tu nu furai dacă erai în locul lui?”). Atunci când primarul este arestat pentru luare de mită, cum poate el să mai reprezinte interesele craiovenilor? Cum poate el să mai pozeze într-un om integru la o eventuală intrevedere cu investitori străini? Un alt răspuns ar fi şi lipsa unei alternative, opoziţia te pune să alegi între Olguţa Vasilescu (un politician reciclat de la PRM), Pavel Badea (un mare fotbalist, şi cam atât) şi ,,simpaticul” Gheorghe [Bormaşină] Nedelescu (portretizarea fiecărui român, omul bun la toate: fotbal, politică, administraţie). Poate că a sosit momentul ca primăria Craiovei să fie câştigată de un candidat independent, lucru foarte greu de realizat, dar nu imposibil.
ApreciazăApreciază
Alin cati fotbalisti stiu starea politicii interne si externe?? unii nici macar nu stiu sa dribleze deci ce sa mai vorbim de probleme academice, dar intrebarea asta o putem pune oricarui roman la un moment, iar un procent mare ar cadea in balanta cu fotbalistii.. cat despre omul bun la toate asta e romanul, nu stie sa faca nimic bine de la un cap la altul, dar stie un pic din fiecare si nu termina nimic cum trebuie..asta e cultura.. inveti 20 materii in scoala, dar nu stii nicuna bine.. in europa de vest se merge pe principiu ca stii o materie, dar esti as la ea si acolo te voi chema pe tine pt ca stii ff bine.. avem un oras de mascarici, unde conducatorii ne hranesc ca in timpurile romane doar cu paine si circ si suntem multumiti pentru ca nu stim mai bine (avem asteptari mediocre).. m-as bucura ca tot ce se intampla la nivel local, dar si national pana in cel mai mic detaliu, ar ajunge la urechiile comisiei europene sa vada ca nimeni nu ridica un deget spre progres si schimbare, pentru ca se pare ca romanul numai de frica stie ca pe vremea comunismului, perioada in care nimeni nu vorbea si traia in globul lui stramt de sticla.. parca suntem copii si trebuie sa fim trasi de maneca, dar si pedepsiti de comisia europeana pentru ca am fost neascultatori cand totul este spre binele nostru.. ma gandesc ca o miscare in masa nu ar strica si mult nu am avea de pierdut in urma ei, dar poate de castigat.. pentru o mana de oameni corupti sufera o natie intreaga.. poate ca a venit timpul sa trecem la actiune.. ne tb monarhie constitutionala si sa sa avem o politica ca in tarile nordice.. vezi Olanda, Suedia etc.. dar la noi primeaza cantitatea nu calitatea..
ApreciazăApreciază
uitati cum e GANDIREA ROMANA! pt ca a ridicat cateva fantani ii tb acceptata coruptia!! gresit.. primarul tb sa faca tot ce e pe lista de prioritati in ordinea prioritatilor si sa informeze populatia printr-un raport oficial si public despre fiecare pas si sectiune a proiectului fara omisiuni, iar in cazul in care nu face asta, concetatenii din orasul in care e primar si autoritatea superioara tb sa il traga la raspundere civila sau sub orice alta forma e necesara, iar el tb sa raspunda in fata lor si sa ofere informatii complete publicului referitor la orice proiect si viitor demers fara fi nevoie sa o faca la insistente, ci pentru ca e parte din procedura standard de a fi primar.. de ce acceptam asta?..e la fel la doctor, la scoala, la procese, in politica.. rusine pt ca mentalitatea asta a creat reputatia Romaniei!! majoritatea romanilor accepta asta in loc sa se lupte sa nu fie asa.. noi dam putere politicienilor si tot la fel de bine le-o putem lua (vezi cazul solomon! are 60% din sustinerea populatiei din dolj si de cand cu reorganizarea tarii va ocupa mai mult teren.. voi asta vreti!?!? de partea cui sunteti a victiemi sau a infractorului), dar nu stim care ne e puterea decat cand ajungem la limita ca pe vremea lu ceausescu cand ne-a ajuns cutitul la os si abia atunci ne-am ridicat sa luptam pentru drepturile noastre.. ce asteptam sa ajungem, iar acolo?? in alte tari politicienii sunt la mana poporului.. nu invers.. doar nu traim in perioada medievala!!
ApreciazăApreciază
Problema lui Solomon este si simpla si complicata in acelasi timp. Solomon are creditat in alegeri cca. 73% si asta ar trebui sa puna pe ganduri opozitia. Problema noastra nu o reprezinta viitoarea candidatura a lui Solomon ci oferta celorlalte partide.
De exemplu, eu nu am sa pun niciodata stampila pe Olga Vasilescu, Nedelescu sau fotbalistul Badea indiferent unde ar candida ei. Partidele au si alte oferte dar din pacate ele se cantoneaza doar pe nume sonore de prin mass-media si nu dupa competente. Aici intervine ruptura sau daca vrei, diferenta intre noi si cei de dincolo.
Solomon chiar face tot ce i se spune de catre Consiliul Local. Desigur, are grija ca prin consilierii locali sa-si promoveze propriile interese. Aici intervine complicitatea care in final conduce la succesul maxim, fara prea multa presa la mijloc.
In ceea ce priveste calitatea de inculpat, deocamdata procesul este pe rol. Dupa ce vom vedea ce va stabili justitia, putem sa-l consideram vinovat sau nu. Ce fac partidele din opozitie in acest timp??? Nimic …
ApreciazăApreciază
Pe de-o parte, o intrebare corecta la care circumscriu si eu !!!!
Pe de alta parte hai sa ne uitam un pic la „colaboratori” : consilierul local liberal Emilian Stefarta. Acest consilier local liberal, are printre altele si restaurantul de langa Parcul Poporului care se numeste „Felinarul Galben”. Credeti dumneavoastra ca Stefarta (sau Stepartza ca tot una este) il va deranja pe Solomon cu ceva???? Nooo, NICIODATA, doar nu vrea sa-si riste afacerea lui pentru „plebea” craioveana.
Culmea, singurul consilier local care il ataca in permanenta pe Solomon pentru prostiile care le-a propus in sedintele C.L. prin intermediul taratoarelor de consilieri locali este … nimeni anultul decat consilierul democrat-liberal Dan Cherciu!!! Dan Cherciu are sustinerea morala si educationala de a-l ataca pe Solomon pentru ca firma lui NU ARE TANGENTA CU STATUL sau cu autoritatile locale asa cum le au ceilalti consilieri. Ai o problema la primarie in domeniul cadastrului??? Nicio problema, pentru ca la primaria Craiova (si la altele cred) nu exista conflict de interese, firma liberalului Stefarta Emilian de arhitectura te rezolva contra-cost.
Si iata stimati bloggeri cum unii ca liberalul Stefarta Emilian se duc la primarie trimisi de cetateni prin asa zis alegeri locale nu pentru a le reprezenta interesele ci pentru a gasi o poarta pentru beneficiul firmelor sale, fara de care ar da faliment.
Si asta este un caz. Restul de consilieri sunt la fel.
Concluzie: domnule Buzatu, stati linistit (vorba FNI) consilierii locali „vegheaza” la bunastarea firmelor lor si Solomon nu va fi deranjat de ABSOLUT NIMENI, cu exceptia din cand in cand a procurorilor.
In plus, tinand cont si de calitatea de „martor” a consilierului local liberal Stefarta, pun ramasag ca procesul lui Solomon va iesi bine. Doar nu o sa-si riste Stefarta si ceilalti afacerile lor pentru un proces „banal” …
ApreciazăApreciază
A fi primar e o profesie ? :))
ApreciazăApreciază
Corectă observația ! Îndeletnicirea de primar este o funcție dobândită în alegeri și nu o profesie. Vina îmi aparține pentru că am preluat cu copy / paste dintr-o știre. Voi încerca să verific care este formularea originală.
ApreciazăApreciază