Într-o postare pe blogul său, Stelian Tănase zice că da !

Fac un exercițiu de imaginație și încerc să-mi dau seama ce s-ar întâmpla dacă Băsescu ar face o astfel de mutare și l-ar propune pe Dinu Patriciu în funcția de prim-ministru.

La PNL, Crin Antonescu ar fi pus într-o reală dificultate. Nu mă îndoiesc că mulți dintre cei care gravitează acum în jurul său, vor fugi cu călcâiele sfârâind ca să ajute cu mult spirit civic și pe alocuri liberal, la formarea noului guvern. Evident, vor susține că fac asta din responsabilitate, nicidecum din oportunism.

La PSD ar izbucni o mare hărmălaie. Parcă văd cete de pesediști furioși fugărindu-l pe Victor Ponta prin curtea din strada Kiseleff. Pe bună dreptate, căci USL nu ar mai avea nicio semnificație, iar guvernarea în formula promovată până acum ar deveni aproape imposibilă.

La PDL lumea va răsufla ușurată. După dezastrul guvernării lui Boc, toată lumea știe că viitorul politic al partidului înseamnă mai degrabă opoziție. Ieșirea de la guvernare într-o astfel de manieră va fi salutată, iar formarea noului guvern va fi susținută în Parlament.

Un lucru este clar: ca prim-ministru, Dinu Patriciu nu ar întreține găinari în guvern. În plus, am vedea în sfârșit un guvern aplicând în România un program de dreapta. Pentru prima dată !

Reclame