Ca tot omul dornic de informații corecte, azi încercai să aflu care-i gândirea guvernului țării în ce privește strategia sa pentru perioada tulbure pe care o traversăm. Cred că este o dorință legitimă, pentru că orice contribuabil trebuie să știe cum i se cheltuie contribuția.

Prin urmare, deschid calculatorul, apoi dau clic după clic până ajung la site-ul Ministerului de Finanțe. Întâi mă umflă râsul când văd culoarea liliachie ce invadează ecranul, aducându-mi aminte de celebra flacără violetă. Dar merg mai departe și încerc să deschid documentul care mă interesează, respectiv „Strategia privind administrarea datoriei publice guvernamentale 2011-2013” și când-colo, ce să vezi: imposibil de accesat ! Cine vrea să încerce personal, să facă un clic aici.

Oare de ce guvernul nu lasă la liber acest document ? Intenția de a le ascunde este cu atât mai evidentă cu cât nici alte documente nu se lasă accesate, ca de exemplu „Structura datoriei publice la 31 mai 2011”. Și asta se întâmplă de câteva zile, din păcate ! Singura explicație logică rămâne că Ministerul de Finanțe a fost atins de flacăra violetă …

Reclame