Cu toate că Boc se pretinde a fi un liberal, nu stă pe gânduri nici-o clipă când este vorba să susțină principii cât se poate de socialiste. Noul Cod Fiscal gândit de guvernul lui Boc este plin de astfel de exemple.

Unul dintre acestea se referă la impozitarea progresivă a persoanelor ce dețin mai mult decât o locuință. Mai precis, cei ce dețin o locuință vor continua să plătească un impozit normal, ca și până acum. În schimb, cei ce dețin o a doua locuință vor plăti un impozit majorat cu 65 % pentru aceasta. Ca și cum nu ar fi destul, liberalismul Bocului merge mai departe: 150 % pentru a treia proprietate, și 300 % pentru cea de a patra !

Această aberație se aplică astăzi în baza unei ordonanțe de guvern emisă în 2010, dar care prevedea că după 31 decembrie 2011, efectele ei vor înceta. Și totuși, noul Cod Fiscal decide ca sistemul de impozitare progresivă a locuințelor va fi păstrat și după 2011 …

Dau acest exemplu pentru că mi se pare a fi unul dintre cele demonstrază că Boc și guvernul său, gândesc aritmetica bugetului în cel mai socialist mod cu putință: taxarea suplimentară a celor care dețin proprietăți.