Excesul de nunți din această perioadă nu a produs doar aglomerație prin restaurante ci și supărarea celei mai înalte fețe bisericești din Oltenia, Înalt Prea Sființitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, Mai zilele trecute, Domnia Sa a reclamat la Poliție că nu poate dormi noaptea din cauza gălăgiei din cele câteva cârciumi ce se găsesc cu nemiluita în zona Palatului Patriarhal.

Așa cum se cuvine, instituțiile statului s-au repezit să cerceteze cum stă treaba. Garda de Mediu a făcut măsurătoarea decibelilor, Poliția a împărțit ceva amenzi, etc. De la Primărie nu vine nicio veste, dar să nu ne pierdem răbdarea. Se știe, Solomon „a mai făcut câte ceva în orașul ăsta”, deci o să facă ceva și în cazul acesta.

Până atunci, propun celor interesați o temă nouă: după cum se vede și în fotografia de mai sus, nu doar Mitropolia Craiovei este silită să funcționeze lângă cârciumă ci și Colegiul Național Frații Buzești, amplasat acum vreo 100 de ani chiar vis-a-vis de una din terasele de succes din Craiova.

Nu-mi doresc să fiu mai catolic decât Papa (sau mai ortodox decât Înalt Prea Sființitul), dar cred că aceleași instituții care cercetează apropierea nepotrivită dintre Mitropolie și cârciumă, ar trebui să se aplece degrabă și asupra vecinătății (la fel de nepotrivită), între un Colegiu Național și o cârciumă. Nu de alta, dar chiar îmi doresc să trăiesc într-un oraș în care autoritățile să considere școala o instituție mai importantă decât cârciuma.

Reclame