Senzațional !

Emil Boc s-a umflat atât de tare încât l-a dat afară din guvern pe trimisul Băsescului, dl. Sebastian Lăzăroiu.  Nici că se putea furniza poporului și opiniei publice o gogoașă mai împuțită.

De ce spun asta ? Păi să vedem rapid care a fost succesiunea evenimentelor:

La sfârșitul lui aprilie, Lăzăroiu își dădea demisia din calitatea de consilier al Băsescului. Motivul lăsat să se întrevadă a fost că între președinte și consilierul său existau unele divergențe de păreri pe tema UDMR-ului. Pe surse s-a spus că Lăzăroiu ar fi fost desemnat să se ocupe de alcătuirea unui nou partid politic, celebrul (celebra ?) Albă ca Zăpada …

Au urmat tot felul de declarații și poziționări, urmate de o deloc surprinzătoare numire a fostului consilier în poziția de ministru în guvernul Bocului.

În iunie, Lăzăroiu își ia în primire ministerul și de atunci vorbește necontenit despre adevăratele valori ale dreptei ce ar fi fost întinate de odiosul PDL.  Nu le fac inventarul acum, că doar le știm foarte bine, dar evident, o astfel de atitudine a început să irite din ce în ce mai tare colegii lui Boc. Normal, cum să nu te irite când tu te intitulezi a fi partid liberal, de dreapta, iar Lăzăroiu zice că s-ar înscrie în PDL dacă s-ar reforma nițel și ar deveni un partid de dreapta ?

Mai mult, o știre de azi vorbea despre iminența unei răscoale în ședința programată pentru luni dimineață, ocazie cu care mai mulți lideri și-ar fi exprimat nemulțumirile ce ar fi trebuit să conducă la demiterea ministrului muncii.

Se vede că Boc (sau Băsescu ?) nu a mai vrut să aștepte și a produs schimbarea chiar azi.

Mutarea este excepțională ! În acest fel, Băsescu îi dă lui Lăzăroiu un certificat de garanție și unul de autenticitate. De garanție, pentru că s-a văzut clar cum Boc-cel-Rău , l-a gonit din Guvern pe Lăzăroiu-cel-Bun. De autenticitate, pentru că multă lume va crede că Lăzăroiu este un om de dreapta autentic ce nu putea să încapă în guvernul lui Boc.

Prin urmare, dl. Lăzăroiu a obținut într-un interval de timp foarte scurt garanția oferită tuturor că nu-l agrază și nici nu-l susține pe Boc (echivalentul dușmanului poporului) și totodată, autenticitatea sa ca om politic de dreapta, care a fost nevoit să plătească politic pentru crezul său.

Adică tot ce-i trebuia că să pornească înființarea unui „autentic partid politic de dreapta”. Fac pariu că nici măcar nu se va lipi de PDL înainte de alegeri. Va alerga liniștit pe culoarul său, va câștiga ce va câștiga, iar acel câștig îl va pune frumos (nu înainte de a face o plecăciune) pe masa aceluiași tartore: Băsescu.