Johnny Răducanu a plecat dincolo.

Împreună cu el au plecat și serile petrecute în Club A, locul unde l-am cunoscut, l-am admirat, l-am ascultat, de multe ori până dimineața.

Au rămas doar amintirile, revenite abia acum: dureroase și obligându-mă să constat cu jenă că nu am mai ascultat de ani de zile niciun concert de jazz al maestrului …

Într-o noapte, după concertul din Club A, am mers împreună cu Johhny pe jos, din centru, până la Foișor. Cât a durat drumul, am pălăvrăgit mereu, ascultându-ne pe rând. Nu mai țin minte despre ce, sunt aproape 30 de ani de atunci …

*          *          *

Orice prezență a maestrului în Club A era un eveniment remarcabil. Aproape în fiecare joi se organiza o seară de jazz, iar Johnny Răducanu era mereu prezent, uneori doar ca spectator. În orice caz, trebuia să vii din timp ca să apuci un loc pe niște scăunele mici, din lemn de stejar. Nu era posibil să ții locul pentru vreun prieten, orice loc liber se ocupa fără comentarii, uneori chiar sub nasul profesorilor sau asistenților din Institut.

Acolo l-am ascultat prima oară pe Johnny Răducanu, interpretând la pianul cu coadă de pe scena clubului (o mai fi acolo ?), trăind ca nimeni altul muzica și împrumutându-ne nouă, celor ce îl ascultam, o picătură din măreția lui … Da, Johhny Răducanu a fost cu adevărat măreț !

Dumnezeu să-l odihnească …