Acum un an de zile, Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri iniția un program guvernamental intitulat „Cumpără românește”.

Cu acest prilej, oficialii lui Boc au jucat rolul unor oameni preocupați de situația economică din țară, s-au prezentat a fi salvatorii industriei românești și s-au lăudat copios unii pe alții. Ba chiar au afirmat cu o nerușinare incredibilă că „este necesară o revoluție a valorilor naționale printr-o promovare a României în România” și că „România are potențial !”

Scopul programului era nobil. Aplicarea sa ar fi trebuit să conducă la „dezvoltarea producţiei interne, creşterea calităţii şi dezvoltarea identităţii produsului românesc, promovarea produselor interne, sprijinirea producătorilor, protecţia şi stimularea consumatorilor şi orientarea acestora către produsele interne ca soluţii de relansare a economiei româneşti în condiţiile crizei economice actuale.” Cât bla-bla ! Câtă vorbărie ! Ce de minciuni ! Și toate puse pe o singură pagină …

Să mai spunem că suma alocată proiectului a fost de peste 4 milioane de lei, adică aproximativ 1 milion de euro. S-a stabilit și o perioadă în care programul guvernamental și banii cheltuiți ar fi trebuit să producă rezultate: un an !

Astăzi, după ce anul respectiv a trecut (suntem în octombrie 2011 !) putem observa că nimic din ce s-a propus atunci nu s-a întâmplat: producția internă nu s-a dezvoltat, producătorii interni nu sunt cu nimic mai sprijiniți, iar consumatorii de orice fel nu sunt mai orientați către mărfurile produse în România. Nici măcar cele două site-uri pe care guvernul și-a propus să le creeze nu funcționează, dovadă că nu au reușit să dea de lucru nici măcar unui  ! Imaginea de mai sus este elocventă …

Mi-ar plăcea dacă în acest moment de bilanț, s-ar găsi cineva să întrebe la minister măcar cum s-au cheltuit banii alocați cu atâte generozitate, că de rezultate ne-am convins. Nu de alta, dar m-am săturat să tot aud cum guvernul de dreapta condus de Emil Boc susține dezvoltarea industriei românești.

P.S. Cine vrea să citească setul de abureli prezentat țării de unul dintre miniștrii guvernului ca fiind o soluție de ieșire din criză, îl găsește aici: Programul Guvernamental „Cumpara romaneste”

Reclame