La Giurgiu, câțiva neisprăviți au ucis un om. Nimic nou sub soare, astfel de întâmplări se petrec mereu, pretutindeni în lume, în țări civilizate sau dimpotrivă, subdezvoltate. Și tot pretutindeni în lume, ucigașii sunt căutați, prinși și pedepsiți.

De data asta, cel ucis a fost un sportiv american ce activa într-o echipă locală de baschet: Hardy Chauncey. Evenimentul pare să fie o copie a celui petrecut în 2009, în Ungaria la Veszprem. Dacă vă aduceți aminte, atunci a fost ucis Marian Cosma, un handbalist român de numai 27 de ani.

În Ungaria, poliția s-a mobilizat imediat pentru a găsi ucigașii. După ce i-a găsit, evident i-a băgat în arest și au început cercetarea. În fine, au fost deferiți justiției care i-a condamnat: unii au căpătat închisoare pe viață, alții 20 de ani de temniță. Toate acestea, s-au petrecut în ceva mai mult de doi ani.

Sunt curios: în România, cât timp va dura condamnarea ucigașilor ? Oare vor fi judecați în libertate ? Oare vor fi judecați ? Pentru justiția noastră, începe astăzi o cursă contra-cronometru.

Anunțuri