Preşedintele PSD Giurgiu, Adrian Popescu, a declarat astăzi„la nivelul municipiului Giurgiu nu există clanuri, aşa cum există în Craiova, unde acestea s-au remarcat prin crime şi răfuieli”. Totuși, domnia sa admite că „există niște găşti care timorează oamenii”, iar „gașca Butoane” ar fi una dintre acestea.

Nu știu pe ce lume trăiește domnul Popescu, dar ar trebui să cunoască faptul că găștile și clanurile există peste tot în România, de la Craiova la Iași și de la Baia Mare la Constanța. Preocuparea generală și totodată sursa de venituri a acestor adunări o dau cămătăria, proxenetismul, tâlhăria, traficul de persoane, prostituția, deturnări de fonduri, taxe de protecție și alte activități nelegale.

Peste tot, pentru ca aceste afaceri nelegale să se poată desfășura nestingherite, mita și șpaga se dă și se primește aproape în văzul lumii. Nu mă îndoiesc că acesta e motivul pentru care avem primari arestați și parlamentari anchetați: șpaga. Da, șpaga primită pentru a face servicii mafiei. Iar primarii și parlamentarii sunt doar partea văzută a icebergului. Mai trebuie să adăugăm aici și funcționarii guvernamentali ce nu se sfiesc să pretindă șpagă – de multe ori chiar pentru a-și face datoria, ori puzderia de consilieri locali sau județeni ce practică traficul de influență fără nici-o rușine, pentru a primi aceiași șpagă …

Asistăm la o îngenunchere a autorităților statului de către o mafie mai bine organizată și cu obiective mai precise decât statul. Iar la această stare de lucruri contribuie prin indolență, delăsare, incapacitate managerială sau rea voință toți cei mandatați de români, aleși sau numiți, de la președintele țării până la șeful de post incapabil să-i zică măcar „dă-te mai încolo” celui ce încalcă legea în zona pe care o păzește.

Așadar domnule Popescu, vă rog să observați că județul dvs. nu este o oază de lege și ordine într-o lume bântuită de violență și fărădelege. Dimpotrivă, con-județenii dvs. sunt cei care au reușit ca de ieri încoace numele României să fie din nou cunoscut peste tot în lume. Alături de încălcările legii cu autori români consemnate în toate țările din Europa, evenimentul de la Giurgiu vine să completeze o imagine nefastă a întregii țări. Nimeni în lume nu știe că la București tocmai s-a încheiat festivalul George Enescu, în schimb toată lumea  a aflat că la Giurgiu a fost ucis un sportiv american.

Dacă mai este ceva de făcut pentru a trata boala de care suferă România, trebuie să începem prin a pune un diagnostic corect. Iar asta înseamnă ca Adrian Popescu să recunoască faptul că și la Giurgiu există interlopi și criminali, nu doar la Craiova. Doar în acest fel va putea contribui la curățenia generală, necesară în toată țara.

M-ar bucura dacă dl. Adrian Popescu ar începe această acțiune prin a-și cere scuze craiovenilor pentru afirmațiile sale. Nu am prea mare nădejde, dar le totuși le aștept …

Reclame