Președintele PNL vine mâine la Craiova. Dar de ce ?

Pe de o parte, câțiva spioni infiltrați de mine pe sub sediul cel nou, mi-au spus că konducătorul Mișu (vă rog să remarcați cacofonia) a fost destul de iritat de postarea mea pe blog de la început lunii. Prin urmare, ca să-i dovedească Președintelui că nu-i adevărat ce scrie subsemnatul, i-a făcut acestuia un traseu de o zi prin județ.

Iar Crin, în loc să-l tundă pe Mișu, s-a decis să-i accepte avansurile și spre surprinderea mea și a altor liberali în adormire, va face o vizită în Dolj pe modelul lui Ceaușescu în vizită la ferma zootehnică.

Știți cum era atunci, nu-i așa ? Statistica oficială vorbea de mii, zeci de mii de vaci de lapte și de producții record. Evident, realitatea în grajd era dezastruoasă: vaci subalimentate, cheltuieli excesive, sărăcie, mizerie, etc. În schimb, la gospodăria de partid erau mereu pregătite cinșpe vaci frumoase și bine îngrijite. Cu o zi înainte de vizită, acestea erau încărcate în camion și amplasate taman în grajdul ce urma să fie vizitat de delegația oficială. Ceașcă venea și se bucura de vacile grase și frumoase, apoi pleca la șpriț cu activul de partid și toată lumea era mulțumită: și vaca și Președintele.

Cam ăsta e și scenariul de succes al lui Mișu: o să-l plimbe pe Crin pici-picolo vorbindu-i cu sârg despre realizărili sale, o să-l gâdile, o să-l aburească, o să-l încânte și o să-l laude. Iar după ce Președintele o să plece, o să răsufle ușurat că l-a „făcut” și p’ ăsta … Mda, ce să mai zic ? Ceaușescu a plătit la Revoluție, Crin o să plătească la alegeri, după cum el însuși începe să înțeleagă.

Pe de altă parte, în programul zilei mai este inclusă și o ședință menită să astâmpere cele două tendințe din PNL Dolj în ce privește candidatura pentru Primăria Municipiului Craiova.

Celor ce se bucură crezând că în PNL Dolj există o tendință de sprijin al unul candidat liberal la Primăria Craiovei, trebuie să le spun că entuziasmul lor este pe cât de prematur, pe atât de nejustificat. Acolo, nimeni nu are un asemenea obiectiv, ci dimpotrivă: întrucât în PSD sunt două păreri (Olguța Vasilescu – actual(ă) senator și Mihai Fifor – fost secretar de stat la Administrație) PNL-ul local se simte dator ca din obediență și slugărnicie să aibă tot două păreri, evident, aceleași ! – că de, nu poți să știi care va câștiga și este bine să te pui bine cu toată lumea. Ca să fie bine !

Mai urât este că-l aduc tocmai pe Crin Antonescu să tranșeze această problemă .