Majestatea Sa Regele Mihai I va împlini mâine venerabila vârstă de 90 de ani. Este un moment înălțător pe care îl trăim cu toții, demn de a fi păstrat mereu între amintirile noastre cele mai frumoase.

După cum știm, programul public al zilei de 25 octombrie include discursul pe care Regele îl va rosti în Parlament. Evenimentul este așteptat cu multă nerăbdare de mulți români și nu mă îndoiesc că mesajul ce va fi transmis de Majestatea Sa va fi încărcat cu foarte multe semnificații.

Manualele de istorie de dinainte de 1989 au mințit generații întregi, atât în ce privește rolul Monarhiei în constituirea României Moderne cât și legat de atitudinea de adevărat șef de stat a Regelui Mihai în vremurile tulburi de la sfârșitul celui de al doilea război mondial. Din nefericire, nici manualele de azi nu restituie integral adevărul, unele dintre ele rămânând nefiresc prizonierele mentalităților deprinse în anii de ocupație ideologică.

Chiar și așa, noi ne bucurăm pentru că Suveranul României se dovedește mai puternic decât toți ce-i stau împotrivă.

Puțini oameni se bucură de privilegiul unei vârste înaintate și încă mai puțini sunt cei care au șansa de a fi sănătoși. Iar Regele nostru se numără printre aceștia, slavă-Domnului !

Trăiască Regele în Pace și Onor !