În orice țară condusă de o administrație responsabilă și competentă, construcția bugetului anual este o îndeletnicire extrem de serioasă la care participă nu doar guvernul și parlamentul ci și toți specialiștii de care națiunea respectivă dispune.

Un buget bine făcut trebuie să respecte toate necesitățile țării, să asigure resurse pentru sănătate, învățământ, pensii etc …

În loc de toate astea, Boc ne anunță un alt set de criterii. În loc de specialiști, domnia sa va apela la proverbe și zicători. Și întrucât suntem în vreme de criză, proverbul ales de primul ministru al țării este unul adecvat: „Paza bună trece primejdia rea ”, zice Bocul cu multă emfază, cu o figură atât de mândră de zici că de acum încolo are răspuns la toate problemele.

Și totuși, dacă mă uit mai bine la membrii guvernului domniei sale, aș spune că nu a ales bine, pentru că proverbul potrivit este „Țara arde și baba se piaptănă !” Dacă nu-i de acord cu asta, il rog pe distinsul prim ministru să răsfoiască ultimul număr al revistei Tabu. O să găsească acolo un reportaj (unii îi zic pictorial) despre preocupările uneia dintre persoanele ce trebuie să contribuie din ipostaza de ministru la buna construcție a bugetului României …

Probabil că după ce va constata că bugetul construit după proverbe și zicători nu va funcționa – ci dimpotrivă – va continua să împingă economia către faliment, lui Boc îi mai rămâne varianta de a convoca la Palatul Victoria vrăjitoarele și magicienii.

Reclame