Așa cum a remarcat aproape toată lumea, în situația dezbaterii parlamentare privind suspendarea președintelui, aritmetica nu ar fi de prea mare folos opoziției, întrucât numărul susținătorilor ar fi mai mic decât numărul celor ce sunt împotrivă.

Pe de altă parte, observ cum ideea de suspendare a Băsescului a produs o hiperactivitate în rândul fanilor săi, pe modelul animalelor sălbatice ce devin mai agresive în perioadele de lună plină.

De exemplu, nea Sever (de la Partid) atrage atenția că suspendarea președintelui va produce o instabilitate politică și mai apoi la instabilitate economică, ceea ce este … „dezgustător” ! Hm, o afirmație lipsită de sens pentru unul care mănâncă zilnic căcat. Dar ca și cum nu ar fi ajuns o singură gogomănie, dl. Voinescu s-a grăbit să o producă și pe cea de a doua: „Această instabilitate se duce direct în creşterea dobânzilor !” 

Bravo domnu’ Sever, chiar îmi lipseau temele din adolescență. Pe atunci, zvonacii Securității povesteau  cu evlavie despre Ceaușescu care „nu o fi el cel mai bun, dar măcar știm că este singurul ce ne poate apăra de ruși, prin urmare trebuie să-l suportăm, oricât de frig sau foame ne-ar fi”. Așa și dvs. cu Băsescu: trebuie să ținem de el, pentru că bun-rău, cum o fi, măcar dobânzile sunt mici și stabilitatea mare.

Mai puțin severă decât nea Sever, tanti Roberta (de la Parlament) califică acțiunea opoziției ca fiind „un act de iresponsabilitate profundă” și „un tertip ieftin”. Măi să fie ! De ce utilizarea unui instrument democratic și prevăzut de Constituție să devină un act de iresponsabilitate ? Nu am un răspuns, dar dacă vrem să vorbim despre tertipuri ieftine, un bun exemplu poate fi înșelătoria practicată chiar de dânsa la numărarea voturilor de la Legea Pensiilor.

În fine, cea mai interesantă reacție a avut-o nea Traian (de la Guvern) și asta nu pentru că dânsul consideră inițiativa USL drept „o aberație” ci pentru că alături de considerațiile sale a adăugat o frază cam ciudată: Sunt convins că în perioada urmatoare vor ieși la iveală și alte elemente (corupte) din zona Opoziției.”  Spun asta pentru că formularea este o evidentă amenințare adresată opoziției de un membru al guvernului ce transmite un mesaj clar: „Băi, vreți să-l doborâți pe șefu? Potoliți-vă, că vă arestez pe toți …”

Să fim bine înțeleși, nu fac parte din categoria celor convinși că din rândurile opoziției ar lipsi corupții – știm prea bine că există ! Însă afirmația Ministrului de Interne dovedește fără echivoc intenția Băsescului de a utiliza instituțiile statului în lupta politică. Dacă nu ar fi așa, corupții opoziției ar fi fost de mult arestați !

În orice caz, privind reacția disproporționată a puterii (cei câțiva de mai sus fiind doar câteva exemple) am impresia că pericolul suspendării este cât se poate de real. Da, lui Băsescu îi este frică !