Cu câteva zile în urmă, îmi puneam chiar aici pe blog o întrebare retorică: cine câștigă dacă pierde Ponta ?

Acum știm: Ponta a câștigat bătălia împotriva lui Geoană. Probabil că această victorie înseamnă ceva pentru PSD și președintele său, deși deocamdată nu-mi dau seama ce – nici eu, nici alții.

Până o să înțelegem ce a câștigat PSD-ul, putem observa că ideea lui Ponta (de a-l demite pe Geoană) a creat puterii un avantaj incredibil și în egală măsură nesperat, pentru că nu-i vorba despre ce a pierdut PSD-ul, ci mai ales despre ce a câștigat PD-L. Iar aici, trebuie să observăm că puterea și-a completat cărțile. Dacă până acum victoria politică se mai adjudeca cu un  careu contra unui ful, de acum bate chintă contra trei bucăți. Îmi pare rău, dar cartea ce mai lipsea puterii i-a fost furnizată acesteia chiar de unul dintre liderii opoziției: Victor Ponta.

De azi înainte, PD-L va dispune de tot atât de multă putere precum PSD-ul din 2000-2004. Vă mai aduceți aminte de Camera Deputaților condusă de Valer Dorneanu, Senatul condus de Niculaie Văcăroiu, Guvernul condus de Adrian Năstase și cu voia dumneavoastră, ultima pe listă, România condusă de Ion Iliescu ? Ei bine, acum avem Roberta la Cameră, Buldogul la senat, Boc-cel-Mic la Guvern și Marele Tartor la Cotroceni. Să nu ne mai întrebăm de ce România va continua să fie ultima pe listă.

Cel mai grav lucru este că o parte din opoziție în frunte cu unul dintre copreședinții săi, crede că toată această poveste ar fi un succes. Să fim serioși !