Am luat act de avertismentul dnei. Lavinia Șandru, transmis – vorba aia, „tuturor celor interesați”: cică nu-i trădătoare, iar cine va mai spune despre UNPR că este un partid al trădătorilor, va avea de a face cu ea. Prin urmare, referitor la fuziunea dumneaei cu partidul domnului ministru Oprea, nu o să scot nicio vorbuliță despre trădare și trădători, mai ales că fosta președintă – actuala vice-președintă nu a precizat în ce fel noi, cârtitorii, am putea avea de a face cu ea.

Și totuși, evenimentul nu poate să treacă fără să remarcăm că alăturarea între PIN cu semnul electoral „Ursul” și UNPR cu semnul electoral „Vulturul”, are un pronunțat caracter zoologic ce precede așa cum se cuvine viitoarele alegeri ce vor avea un pronunțat caracter etnobotanic. În ce privește semnul electoral al noului partid, probabil că va fi vulturul domnului Oprea, zburând peste țară cu ursul doamnei Șandru în gheare.

Dar evenimentul trebuie salutat pentru încă un motiv: ziua aleasă pentru fuziunea UNPR cu PIN coincide cu cea consemnată acum patru ani între PLD-ul domnului Stolojan și PD-ul domnului Băsescu (încredințat pentru o vreme domnului Boc). Din această perspectivă, iată cum decembrie se transformă din luna cadourilor în luna fuziunilor. Sau luna cadourilor pentru Băsescu.