Da, știu când va veni Băsescu în Piața Universității. Ne-o spune chiar el, ce-i drept acum vreo cinci ani, adică imediat după Referendumul pentru demiterea președintelui.

Dacă vă aduceți aminte (era 20 mai 2007) după prezentarea publică a evaluărilor la urnă ce îi erau favorabile, Băsea a alergat în Piața Universității și a ținut un discurs împănat cu obișnuitele sale populisme. Cică: „… vă asigur că nu voi abandona poporul român !” Sau: „… dacă aș fi greșit față de Constituție, aș fi mers în Parlament și aș fi cerut scuze poporului român” …

Ultimul dintre aceste populisme și desigur, cel mai gogonat dintre toate, suna chiar așa:

Vreau să vă fac o propunere: dincolo de a vorbi la televizor, ori de câte ori o să am ocazia să vă informez, vă propun ca o dată la trei luni, să ne vedem în Piața Universității, în ultima sâmbătă, la orele șaptesprezece.

Ca să vezi, dădea și ora exactă !

Consultând calendarul, rezultă că ultima sâmbătă a celei de a treia luni a anului (martie) pică pe 31. Tot e bine, încă o zi și pica pe 1 Aprilie, iar dacă nu venea putea să o dea pe Ziua Păcălelilor.

Prin urmare, acum știm cât mai avem de așteptat: din luna asta mai sunt nouă zile, februarie are 29 de zile, iar martie este integrală, cu 31. În total ar fi 69 (șaizeci și nouă) de zile ! Să mă ierte doamna Udrea, dar așa a ieșit din calcule, după cum se vede …

Pe de altă parte, în șaizeci și opt din cele șaizeci și nouă de zile s-ar putea desfășura câteva evenimente importante: (1) demisia în bloc a Parlamentului, (2) fixarea datei pentru organizarea de alegerilor anticipate, precedate de o campanie electorală scurtă, de maxim două săptămâni, (3) constituirea noului Parlament, (4) debutul activității cu sesiune extraordinară pentru suspendarea Președintelui, (5) organizarea grabnică (din scurt, ca să se mai economisească din bani) a unui referendum național pentru demiterea Președintelui, (6) organizarea de noi alegeri prezidențiale, pentru ocuparea funcției de președinte. În acest fel, în cea de a șaizeci și noua zi, chiar în ultima sâmbătă din martie, domnul Băsescu (fost președinte) poate să o ia de mânuță pe tanti Udrea (fost ministru, fost deputat) și să vină la mitingul din Piața Universității, dacă o mai fi.